От х:

Днес в x:

200 лв. бонус за учителите за 24 май. Хасковлия източи 33 бона, ще лежи 8 г. Преглед на печата

200 лева бонус за 24 май ще получат учителите в Хасково, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. От думите на шефа на инспектората по образование Иван Панайотов обаче става ясно, че премията не важи за всички педогази, по-облагодетелствани са тези от големите училища с по-големи бюджети.

Арестуват пожарникар с 30 000 евро в банка, пише в друг акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. 4 месеца разработвали Иван Иванов, налагат му домашен арест, допълва изданието. По информация на вестника в сметката на димитровградския пожарникар и съпругата му Мая антимафиотите открили 30 000 евро.

8000 лв. гаранция за 4-ма похитители, пише в акцента на 2 страница. За всеки от бандата се падат по 2 бона. Става дума за четиримата, отвлекли харманилеца Рейхан Алиев, защото не се издължил за дадените му за продажба контрабандни цигари.

Внасяме незаконен боклук от Гърция, пише в „темата на броя” на 4 страница. 47 тона отпадъци бяха спрени на браздата.

Рали Хасково изпревари Гранд при на Монако, пише на 5 страница. Изданието публикува фоторепортаж от вчерашното състезание.

Хасковлия източи 33 бона, ще лежи 8 г., пише в заглавие над главата „Новинар юг”. Престъпната схема на Панайот Тенев е описана на цялата 5 страница.

Почват новата жп линия за Турция, пише в другия акцент на първа страница. Утре край Генералово ще е първата копка по проекта за 86 млн. лв.

Учител от химията първенец у нас и трети в Москва, пише във водещия материал на втора страница. Преподавателят по информатика в Димитровград Георги Гочев разработил електронно портфолио и онлайн система за атестиране на гимназисти.

Хванаха 47 тона незаконни отпадъци, акцентира вестникът на 3 страница. 22 тона са пратени за изгаряне в циментов завод у нас, 25т. върнати обратно на гърците.

11 на рали „Хасково” не видяха финала, пише на спортната страница. Возилата претърпели аварии и леки катастрофи. Сред тях бе и соченият за фаворит Илия Царски.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини