От х:

Днес в x:

Мускули отклоняват куршум, изстрелян от упор

Мускулите на Благой му спасиха живота

37-годишният Благой Йорданов извади невероятен късмет, след като оцеля от куршум, изстрелян в него от упор. Той е бил прострелян снощи от съседа си Валери Д. на улица „Простор“ 5 в Димитровград. Скандалът между двамата започнал с псувни и юмруци и завършил със стрелба.

Куршумът от малокалибрения револвер Арминиус е попаднал в средата на гърдите, но за късмет не е пробил белия дроб, а отклонен и забавен от мощната мускулатура на пострадалия, е заседнал в дясната ръка. Проектилът е бил изваден с операция в хасковската МБАЛ. Простреляният е без опасност за живота. „Този мъж е уникален щастливец. Такава развръзка може да няма и в още 1000 такива случая“ коментира хирургът д-р Георги Гелов.

Детската площадка пред блока от където тръгва скандала

Скандалът започва по много характерен за българите начин, според разказа на простреляния. 53-годишният Валери Д. започнал да навиква децата, които ритали топка на детската площадка пред блока. Вдигнатият прах щял да му измърси паркираната наблизо кола. Подкрепяни от насядали пред блока бащи, децата си продължили мача. Тогава Валери започнал да ги замеря с предмети от втория етаж, по думите на Благой. Децата се разплакали, а той - родител на едно от тях, афектиран тръгнал към жилището на Валери. Там станал скандал, прераснал в юмручна схватка, в която се включил и синът на домакина. В хода на мелето Валери стрелял със законния си пистолет.

„Проснах го и му отнех оръжието. Казах му, че е луд и тръгнах да си ходя“, обясни Благой. След 20 метра усетил, че e облян в кръв и извикал линейка.

Инцидентът все още се изяснява от полицията. Стрелецът е арестуван.

Г.Христов

Т.Вълчева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини