От х:

Днес в x:

Даваш 50 лв на кв.метър, ако искаш да копаеш в Димитровград

Всеки, който разкопава ще плаща 50 лв. капаро

Наредба за условията и реда по които да се извършват строителните дейности, свързани с разкопаване, прие на последната си сесия Общинския съвет в Димитровград. Тя касае разкопаването на улични и тротоарни настилки, междублокови пространства и зелени площи на територията на цялата общината. След ремонти по улици или градинки гражданите или фирмите не възтановяват мястото в предишния си вид, аргументира се вносителя на наредбата кмета Стефан Димитров. От тук нататък всички на които им се налага да разкопават пред своя блок или офис ще трябва да внасят в общината 50 лв. на кв.м. Сумата е гаранция, че след това всичко ще бъде възстановено.

За фирмите тази гаранционна сума е в размер на 6 000 лв. годишно. Ако от кметството констатират, че възтановяването след разкопките е некачествено, част от сумата ще остане за общината.

Според живеещите на димитровградската улица "Кирил и Методий" ще има полза от новия нормативен акт. Всеки който копае, е длъжен да си го оправи после, смята Михаил Иванов от блок №7 на същата улица. Той и комшиите му са на мнение, че димитровградчани често не си оправят разкопаното и чакат общината да го направи. Преди 15 години и ние от блока копахме заради проблем с ВиК инсталацията, тогава дадохме 10 лв. капаро в общината, обяснява възрастния мъж. След като живеещите оправили разкопаните плочки, им върнали парите.     

Михаил Иванов и комшията му умуват върху ползата от новата наредба

Между 1000 и 5000 лв. ще е санкцията за физически лица или фирми, които копаят без да са уведомили местната администрация за това си начинание, е посочено още в новата наредба.

Такива гледки ще са рядкост в Димитровград след въвеждането на наредбата, смятат от общината

Dimirtovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини