От х:

Днес в x:

Счупена машина добави нови опашки в данъчното

Счупената машина

Ненавременна повреда в машината за проверка на здравноосигурителни права препълни допълнително натоварения до крайност касов салон в местния офис на НАП.

Днес е последния срок за подаване на годишна данъчна декларация и по стар обичай данъкоплатците се втурнаха в последния момент.

Въпреки системата за електронно управление на опашки, пред гишетата се чакаше минимум по 40 минути, убеди се на място и наш репортер. В пиковия момент, около 3 следобед, към подаващите декларации се добавиха и няколко десетки други граждани, които търпеливо чакаха да се отремонтира авариралата част на машината за здравните осигуровки.

Проверката на здравния статус, няма отношение към кампанията по подаване на годишните данъчни декларации, просто лош късмет, коментираха от данъчното. Те овладяха проблема за минути.

Самите опашки пък започнаха да се стопяват към 16.30 часа. За щастие на данъчните, които вчера работеха плътно до 19 часа заради огромния наплив от хора. Средно по над 1000 на ден, се отчитат пред държавния бюджет.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини