От х:

Днес в x:

48 скоби за паркиране в Хасково, 38 от тях незаконни

8-те незаконни скоби за паркиране до НОИ на ул. "Георги Кирков"

Едва 10 законни скоби за паркиране са констатирали служители на хасковската общинска полиция на територията на града. „Законни“ означава, че са поставени след разрешение на администрацията и за тях е платена такса от 980 лева годишно.

Останалите 38 скоби за паркиране са незаконни, констатирала проверката. Най-много – осем, са пред сградата на НОИ на проблемната улица „Георги Кирков“. Незаконни са още - четири запазени паркоместа пред РИОСВ, пред БТК – 3, а пред бл. 17 в квартал „Орфей“ - 7 бр., както и още няколко единични места. 

От комисията предлагат на кмета Георги Иванов да издаде заповед тези 38 скоби да бъдат премахнати.

Все още не е взето решение в транспортната комисия в общината по искането от РПУ Хасково да се забрани спирането на автомобили по ул. „Георги Кирков“. Пратили сме хора да огледат улицата, каза замкметът Кирил Керанов. Той допълни, че в никакъв случай няма да се съгласят с искането на полицията да се забрани за спиране „Георги Кирков“ по цялата си дължина. От полицията искат забрана и за други натоварени улици в града, но няма да ги приемем изцяло. Хората все някъде трябва да спират, не може това да е забранено в целия град, допълни Керанов. 

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини