От х:

Днес в x:

0 °C

Джипита искат по 5 лв от майки. Димитровград с контролния пакет от икономиката на областта. Преглед на регионалния печат

„Контролният пакет – за Димитровград” пише „Новинар Юг” във водещо заглавие. 52% от приходите на фирми за първото тримесечие са реализирани в Димитровград, 39% в Хасково. Локомотивът на икономическия възход на бригадирския град се нарича „Неохим”. Данните са на регионалното статистическо бюро. Иначе, икономиката на региона продължава да е в рецесия.

„Гимназия с асансьор и тоалетни за 100 бона” Гимназията е димитровградската езикова „Иван Богоров”. Екстрите влизат в експлоатация от края на май.

„Горя локомотив” Пак в Димитровград. Явно вчера градът е бил новинарския център на региона. Що се отнася до локомотива, двамата машинисти загасили пожара.

„Окръжния съд на второ място по ефективност” Сравнението е с Пловдив, Стара Загора, Смолян и Пазарджик. Ефективността е изведена от съотношението потвърдени/отменени съдебни решения.

„Нарочените за биячи, също са бити” на страница 2. Става дума за случая с уж помляното от бой дете на Спортното от деца на ОУ„Христо Смирненски”. Баскетболистчето ги обиждало в интернет чат, те му били няколко шамара. Спортистчето се оплакало на батковците в своето училище, които организирали хайка и на свой ред набили биячите. Предлагаме ако побоищата продължат в квартала или по къщите, заинтересованите лица да свикат пресконференция по въпроса.

„Кои кучета нападат хора” обширен материал на страница 4-та. Информационния повод е нахапаното в София 10 месечно бебе от ротвайлер. Собственикът на кучето бе глобен с ..200 лв.

„Полицаи ровиха сметище за цигари” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица” Собственик на склад в Харманли изхвърли 5 хиляди кутии мухлясали цигари на градското бунище и предизвика истерия у братята роми. Те отмъкнали от заграденото и охранявано сметище 2 хиляди кутии, които после полицаите иззели с мъка от частни домове.

Харманлийци пушили 10 години негодни папироси, допълва в подзаглавие вестникът. Папиросите били негодни от 10 години /произведени 2000 г/, не че харманлийци 10 години са ги пушили. Там не са толкова глупави.

„Джипита искат по 5 лв от майки за бележки” водещо заглавие във вестникът. Бележката удостоверява че детето е имунизирано. Без тая бележка не се получават детски. Нещо което е катастрофа за хората от Махалата, които наводнили лекарските кабинети. „Имаме право, ние сме еднолични търговци” отговарят джипитата. На свой ред обясняват, че често пъти майките нямат имунизационни паспорти, здравни книжки и прочие документи за здравния статус на децата. Така че освен бележката се прави и куп друга канцеларска работа.

„Болницата в Димитровград с 1 млн лева дълг” След Хасково и „Света Екатерина” в Димитровград отбеляза потъване в блатото. От местната община предупредиха, че няма да наливат пари в заведение, което е в криза. Необходими са реформи, ако трябва и съкращения.

„Златка Караджова – шеф на социално подпомагане” Симпатичната русокоса дама застава начело на поста след конкурс. Караджова била психолог, единствения и опит в сферата е кратка работа в дом „Асен Златаров”-Хасково. За поста се конкурирала с напълно непознатата в Хасково Димитринка Никлина. От вестникът не са попитали, но със сигурност жената е безпартийна със снимка на любим политик на бюрото.

„Г.Първанов решава за грузинец, търсен за 1 млн” Хасковския окръжен съд прехвърли топката на президента да реши за грузинец търсен под дърво и камък в Русия за измама с 1 млн долара. Грузинецът иска политическо убежище в нас. Думата има държавния глава.

На 4-та страница, темата на броя: „Прогнозите за икономически ръст са силно преувеличени” Тоест, освен бума на Неохим, останалите предприятия бавно, но сигурно потъват.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020
Последни новини