От х:

Днес в x:

Джипита искат по 5 лв от майки. Димитровград с контролния пакет от икономиката на областта. Преглед на регионалния печат

„Контролният пакет – за Димитровград” пише „Новинар Юг” във водещо заглавие. 52% от приходите на фирми за първото тримесечие са реализирани в Димитровград, 39% в Хасково. Локомотивът на икономическия възход на бригадирския град се нарича „Неохим”. Данните са на регионалното статистическо бюро. Иначе, икономиката на региона продължава да е в рецесия.

„Гимназия с асансьор и тоалетни за 100 бона” Гимназията е димитровградската езикова „Иван Богоров”. Екстрите влизат в експлоатация от края на май.

„Горя локомотив” Пак в Димитровград. Явно вчера градът е бил новинарския център на региона. Що се отнася до локомотива, двамата машинисти загасили пожара.

„Окръжния съд на второ място по ефективност” Сравнението е с Пловдив, Стара Загора, Смолян и Пазарджик. Ефективността е изведена от съотношението потвърдени/отменени съдебни решения.

„Нарочените за биячи, също са бити” на страница 2. Става дума за случая с уж помляното от бой дете на Спортното от деца на ОУ„Христо Смирненски”. Баскетболистчето ги обиждало в интернет чат, те му били няколко шамара. Спортистчето се оплакало на батковците в своето училище, които организирали хайка и на свой ред набили биячите. Предлагаме ако побоищата продължат в квартала или по къщите, заинтересованите лица да свикат пресконференция по въпроса.

„Кои кучета нападат хора” обширен материал на страница 4-та. Информационния повод е нахапаното в София 10 месечно бебе от ротвайлер. Собственикът на кучето бе глобен с ..200 лв.

„Полицаи ровиха сметище за цигари” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица” Собственик на склад в Харманли изхвърли 5 хиляди кутии мухлясали цигари на градското бунище и предизвика истерия у братята роми. Те отмъкнали от заграденото и охранявано сметище 2 хиляди кутии, които после полицаите иззели с мъка от частни домове.

Харманлийци пушили 10 години негодни папироси, допълва в подзаглавие вестникът. Папиросите били негодни от 10 години /произведени 2000 г/, не че харманлийци 10 години са ги пушили. Там не са толкова глупави.

„Джипита искат по 5 лв от майки за бележки” водещо заглавие във вестникът. Бележката удостоверява че детето е имунизирано. Без тая бележка не се получават детски. Нещо което е катастрофа за хората от Махалата, които наводнили лекарските кабинети. „Имаме право, ние сме еднолични търговци” отговарят джипитата. На свой ред обясняват, че често пъти майките нямат имунизационни паспорти, здравни книжки и прочие документи за здравния статус на децата. Така че освен бележката се прави и куп друга канцеларска работа.

„Болницата в Димитровград с 1 млн лева дълг” След Хасково и „Света Екатерина” в Димитровград отбеляза потъване в блатото. От местната община предупредиха, че няма да наливат пари в заведение, което е в криза. Необходими са реформи, ако трябва и съкращения.

„Златка Караджова – шеф на социално подпомагане” Симпатичната русокоса дама застава начело на поста след конкурс. Караджова била психолог, единствения и опит в сферата е кратка работа в дом „Асен Златаров”-Хасково. За поста се конкурирала с напълно непознатата в Хасково Димитринка Никлина. От вестникът не са попитали, но със сигурност жената е безпартийна със снимка на любим политик на бюрото.

„Г.Първанов решава за грузинец, търсен за 1 млн” Хасковския окръжен съд прехвърли топката на президента да реши за грузинец търсен под дърво и камък в Русия за измама с 1 млн долара. Грузинецът иска политическо убежище в нас. Думата има държавния глава.

На 4-та страница, темата на броя: „Прогнозите за икономически ръст са силно преувеличени” Тоест, освен бума на Неохим, останалите предприятия бавно, но сигурно потъват.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини