От х:

Днес в x:

Георги влиза за 3 месеца в затвора за убийството на майка си

Георги Бойчев слуша присъдата си, в дъното е адвокатът му Георги Зарчев

На три години лишаване от свобода осъдиха днес хасковските окръжни магистрати 29-годишния Георги Бойчев. Той е обвинен в умишлено умъртвяване на майка си Гелушка Докторова на 5 март 2007 г. в Димитровград.

Бойчев веднъж вече бе осъден на три години от хасковския съд, а присъдата бе потвърдена от апелативните магистрати в Пловдив. Върховният касационен съд обаче върна делото в Хасково за ново разглеждане, поради съмнения във вменяемостта на Георги.

„Майка ми беше много болна. Онази вечер много охкаше, пъшкаше и взе да повръща нещо черно като катран. Не можах да се стърпя. Удуших я да не се мъчи“. Това разказа в показанията си Георги на предишното съдебно заседание

Новата психиатрична експертиза показва, че Бойчев страда от умствена изостаналост, има леко психично разстройство на личността, но е напълно вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Родителите му били разведени. Георги живеел при баща си в пловдивското село Езерово. Баща му обаче се оженил повторно и той се почувствал изоставен. В началото на 2007 година се преместил при майка си в Димитровград.

Гелушка Докторова е имала рак на гърлото. Това обаче стана ясно едва при аутопсията след смъртта й. През последните си дни жената е изпитвала силни болки и страдания.

Според адвоката на Бойчев - Георги Зарчев, едно влизане в затвора, макар и за малко, може да е фатално за Георги. Юристът пресметна, че след като приспаднат времето на задържането, както и домашния арест на Бойчев, той ще прекара зад решетките три месеца.

Въпреки това Зарчев, заяви, че ще обжалва присъдата пред пловдивския апелативен съд.

Тодор Кръшков

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини