От х:

Днес в x:

Изхвърлят танцьорите на „Гранд“ по факса

Международните състезатели по спортни танци Павлина и Николай 10 години обучават хасковските деца. До днес

Въпреки наличието на действащи договори за ползване на зала в „Младежки център“ Хасково, клуб по спортни танци „Гранд“ трябва от утре да освободи помещението. Това гласи факс, получен днес от ръководителите и треньори в клуба Павлина Вълчева и Николай Манолов. За скандала Haskovo.net информира още миналата седмица, когато на пресконференция танцьорите обявиха че им извиват ръцете с непосилен наем. По силата на договор, изтичащ март 2011 година, „Гранд“ ползват безвъзмездно зала в центъра, срещу ангажимента да подготвят и тренират деца. От този месец ръководството на общинското предприятие им поиска такса от близо 10 лв на час.

За този понеделник бе насрочена среща на спортистите с директора на центъра Деян Янев. Тя обаче не се е осъществила заради заетост на последния. Въпреки опитите, Павлина и Николай не са осъществили дори телефонен контакт с Янев. Всичко което са получили е факс с искане да се махат.

„Няма такова нещо, бях през цялото време на работното си място“, коментира Янев. По думите му "Гранд" не са предложили никакъв вариант да си плащат, а по наредба на общинския съвет, ползването на база на общината трябва да се заплаща. Таксата е 7 лв. на час без ДДС или по 20 лв. на всяко трениращо дете. По списък в Гранд тренират над 50 малки танцьори. Седмичната заетост по часове пък докарва наем от близо 1500 лв. Глупости, отсече Янев и посочи, че по негови наблюдения се тренира всеки ден по не повече от 3 часа. Това са 21 лв на ден. „Сесията на общинския съвет идния петък, когато ще се гледа искането на „Гранд“ за облекчен наем, е след 8 дни. Това са 160 лв /всъщност 200 с ДДС, б.а./. Не е толкова много“, пресметна Янев.

„Гранд“ обаче възразяват не само срещу сумата, а и срещу намерението извън тези часове залата им да се ползва от други клубове. Помещението е изградено с лични средства на спортистите през 2000 година. После в него са налети близо 5 000 лв. лични пари за ремонт и поставяне на специален паркет за спортни танци. Той би бил напълно увреден при безконтролна експлоатация.

На сесията следващия петък в докладна записка спортистите молят местният парламент да им позволи облекчени условия, предвидени в закона за младежта и спорта. Съобразно общинската наредба те могат да се изразяват в наем от 150 лв месечно.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини