От х:

Днес в x:

12 °C

Италия обгрижва две от най-добрите хасковски балерини

  Две от водещите балерини в Хасково Петра Недялкова от Спортен клуб „Тангра“ и Ивет Иванова от СК „Рона „се обучават в най-добрите танцови академии в Италия. Възможността да се докоснат до големите в танцовото изкуства дойде за тях благодарение на стипендиантските програми от партньорите на Фестивала „Вълшебен свят“. По време на феста, чието издание тази година беше 11-то поред в Хасково, бяха присъдени стипендии за обучение на талантливи танцьори в международни танцови школи, на равностойност около 30 000 евро.

  Още през лятото четирима от стипендиантите на Фестивала от България бяха на интензивен летен лагер в школата на Атенео делла Данца в Сиена. В рамките на 10 дни Бетина Бонева от Варна, Павла Дебрюне от София, Анета Манолова и Ивет Иванова се учиха в класовете по балет, контемпорари, контакт импровизация, характерни танци и репертоар със специалистите от Атенео делла Данца и професионалистите от Баллетто ди Сиена. Те минаха и специалния мастер клас и перформанс пред примата на балета за всички времена в Италия – Карла Фраччи. Още през лятото Ивет Иванова е направила силно впечатление на преподавателите и предложенията към нея да остане в училището са били много категорични, разказа нейният първи учител в танците Милена Налбантова. Ивет обаче е решила да се прибере в Хасково, за да довърши годината си в Математическата гимназия. Талантливата балерина на Рона обаче не се отказва да преследва мечтата си и е твърдо решена да съчетае времето си така, че ваканциите си да прекарва в Артеданца – Новара, от където също има предложение за обучение, от което ще се възползва.

  Петра Недялкова е в школата при маестро Марко Батти в Атенео делла Данца в Сиена през цялата година. За да се обучава в нея хасковското момиче заслужи място след като премина успешно кастинг в надпревара със десетки претендентки от цяла Европа.

  И двете балерини са стипендиантки и за обучение в САЩ, където ще прекарат следващото лято.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
  06 мар 2021
  Последни новини