От х:

Днес в x:

Глобяват техник и фирма по саниране заради злополука с жена в забавачка

Техник и фирма, санираща детска градина до община Хасково, ще отнесат глоби от Инспекцията по труда. Това заяви на пресконференция днес шефът на институцията Петър Андреев. Според показанията на работещите на обекта жената не била ангажирана с ремонтните дейности, а на 20 септември отишла да види мъжа си и се спънала в строителни материали. В резултат на това пострадала и получила счупвания на два прешлена.

В тази връзка ще има акт за фирмата, който е от 1500 до 15 000 и вероятно за техника за това, че е допуснал външно лице в обекта и то без инструктаж, обясни Андреев. Проверката по случая все още тече, след приключването ѝ ще бъде определен размера на наказателното постановление.

От Инспекцията по труда заявиха още, че текат усилени проверки в строителството, най-вече в санирането. „Аз лично настоявах пред ръководството ни в София да увеличим проверките в строителството за сметка на тези в селското стопанство, тъй като при ремонтните дейности могат да станат по-сериозни злополуки“, каза Андреев. В тази връзка той получил картбланш.

През август инспекторите са извършили общо 55 проверки в областта и са съставили 10 акта. Част от нарушенията са в игрална зала и в заведения в Свиленград. Някои от тях са за неизплатени заплати, липса на графици за работно време, имало работници с договори на 4 часа, а работили повече часове.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ди
    Дидо
    2 0
    15:31, 28 сеп 2017
    Не знам, къде и какво проверявате или само така се води,но в Харманли никой от работниците саниращи блоковете не е с каска и т.н.Повтарям -няма такъв дето работи по изисквания.Строителните отпадъци се хвърлят директно от покрива.Едва ли някои чиновник ще намери грешка с оглед на спечелилите поръчките фирми.Трябва да се заемат например „Господари на ефира“.Държавата отдавна не функционира!
  • 2
    Държавата отдавна не функционира казва ДИДО Да обаче Петър АНдреев функционира ---глобил1500 лв фирмата която от санирането печели 100 по 1500 че даже и повече Петре тази глоба от 1500 лв е нищо детето на фирмаджията тези 1500 лв ги има за ДЖОБНИ В час ли с тия неща АРКАДАШ или се правиш на УМРЯЛ ЛИСУГЕР Разбирам те службицата ти е хубава заплатката тоже а като гледам има няма 5--6 г си до пенсия Ей живот здравей здравей
Последни новини