От х:

Днес в x:

Хасковлии проявяват сериозен интерес към обучението за гласуване с машина

    Сериозен интерес към обучението за гласуване с машина проявяват хасковлии днес.

    Три демо машини са изнесени от РИК-Хасково в центъра на града. Обучителните места са до общинска администрация.

    Само за минути и то в тежката следобедна жега поне десетина души се спряха покрай машините и под наставленията на хората от Районната избирателна комисия упражниха вота. Едно от най-важните предупреждения от експертите, което се забеляза като честа грешка при гласуването е, след като вота е упражнен, гласоподавателите да не бързат да дърпат хартиения отрязък, преди да са чули сигнал от машината, тъй като това може да доведе до блокирането й.

    Около 80 души на ден минават през РИК-Хасково за обучение с машината, откакто стартира демо кампанията, посочи председателят на комисията Добромир Якимов. Повечето от хората са на възраст над 75 години, но има и млади.

    В центъра на града днес се видя, че младите хора действително не отвръщат очи от възможността да пробват и да гласуват с машината, въпреки, че в секциите, в чиито списъци са фигурирали на предходните избори вече са упражнявали машинен вот.

    „Полезно е това обучението, особено за по-възрастните хора. Гласувала съм през април с машина, но въпреки това пак ми беше интересно да пробвам сега. За мен лично е по-лесно да гласувам машинно, освен това е по-бързо и по по-сигурно.“, сподели Надя Димитрова, която на 11-ти юли ще избере своя представител в 46-ото Народно събрание в секцията в с.Стамболийски.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ро
      Роботоп
      14 -1
      17:01, 7 юли 2021
      Ще дойде време машините всичко да правят. И ако ни управляват и машини от народното събрание ще е най добре.
    • 2
      Их
      Иха
      7 -4
      18:55, 7 юли 2021
      Кой проявява интерес, я идете в република да научите циганите, гласоподавателите на герб, как да гласуват... Смешници...
      • Еж
        Ежко.
        10 0
        20:18, 7 юли 2021
        Във заблуждение сте,няма ******* без смарт телефон макар и неграмотен.
    Последни новини