От х:

Днес в x:

Похитители на хасковлия оставени в ареста, дирят още един от бандата

Румен Огнянов (вляво) и Ралин Ралинов

Двамата похитители, които отвлякоха през януари тази година хасковлията Атанас Хубенов, остават зад решетките, реши днес окръжният съд. Ралин Ралинов и Румен Огнянов бяха задържани и оставени в ареста с решение на хасковските магистрати на 29 януари. Днес софийският им адвокат Васил Крумов поиска мярката им да бъде променена в по-лека. Аргументът му беше, че разследването е приключило, а те имат постоянни адреси в България и няма да се укрият. Ралин и Румен имат българско и турско гражданство.

Прокурорът Николай Николов обаче се противопостави категорично на искането. По думите му е установен още един от бандата – Иван Тонев, който има наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Но има данни за още един съучастник, каза прокурорът. Според него ако двамата бъдат освободени, има опасност да предупредят авера си да се укрие от правосъдието.

Съдът уважи аргументите на държавното обвинение и отказа да пусне двамата от ареста.

Атанас Хубенов бе отмъкнат от улицата в село Тънково, напъхан във взето под наем „Пежо”, овързан с въже и откаран в посока София. Похищението станало заради 20 000 евро, които двамата дали на сина на жертвата – Хубен, който според прокуратурата се занимава с лихварство. Когато се опитали да си поискат парите от нeго, той се укривал от тях. Тогава те отвлекли баща му в отчаян опит да си върнат сумата.

 

През близо 8-те часа, докато е бил в тяхна власт, възрастният човек успял да ги убеди, че ще си получат парите. Малко след полунощ той бил върнат обратно в Хасково и освободен.

При претърсването обаче в колата е открит незаконен пистолет „Макаров”, както и въжето, с което е бил овързан мъжът.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини