От х:

Днес в x:

Сводникът от Хасково остава зад решетките

Сводникът Иван Александров

Иван Александров Стоянов, който бе арестуван зрелищно с преследване и стрелба миналата седмица в парк „Мадара“, остава зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража“. Това реши днес районният съд.

Иван Стоянов бе обвинен в сводничество и незаконен трафик на хора. Задържането бе след сигнал от 20-годишната Мария Сашева, че е държана насила в жилището на бул. „Васил Левски“ в Хасково и принуждавана да проституира.

Цялата рода на задържания днес изпълни коридора на съдебната палата. Те обаче бяха отстранени секунди след като нахлуха мощно в залата.

„Какви сте вие?“, попита съдията. „Братя, сестри, майки“, дружно отвърна групата. Те бяха отстранени с оглед на бъдещото им призоваване като свидетели. По закон те не могат да присъстват на заседанието, преди да са дали показания.

Адвокат на обвинения в сводничество бе Митьо Колев, доскорошен прокурор в окръжна прокуратура Хасково. Той поиска трима от родата да дадат показания. Тезата му бе, че Мария не е държана насила в жилището, а е живеела на съпружески начала с Иван Стоянов. Групата в коридора пък убеждаваше през почивките, че Мария е била съвсем свободна и е скроила номер на Иван, като го е натопила.

Обвиняемият се оказа със съдебно досие, дълго като доживотна присъда. Той е осъждан многократно, като последната била през 2009 година в Сливен, и то за същото престъпление – сводничество. Присъдата била 10-месечна, с 3-годишен изпитателен срок.

Иван не работи, редовно злоупотребява с алкохол и е изключително конфликтен, пише в характеристичната справка за него.

Всичко това бе посочено в мотивите на съда, който го остави зад решетките.

Тодор Кръшков

20-годишната Мария Сашева
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини