От х:

Днес в x:

Операция "Недосегаемите" продължава лова и днес

Операция „Недосегаемите" продължава и днес. Това съобщи пред БНТ 1 вътрешният министър Цветан Цветанов като уточни, че в рамките на деня предстои да бъдат проверени още няколко офиса. При вчерашната акция са проверени над 30 адреса, 16 лица са заведени за разпит. Разпитаните са и от периферията и от основните лица, съобщи вътрешният министър.

Има достатъчно документи и след анализа с НАП , ДАНС и МВР, министър Цветанов се надява, че ще бъде разплетена цялостната схема.

„Към момента Никифор Вангелов не е арестуван, но е част от полезрението, когато приключи операцията, тогава ще мога да кажа повече. Ковачки не e към хората, които са подписвали и правили платежните нареждания. Аз смятам, че за него има достатъчно данни за делото, което в момента тече. Във времето ще кажем повече и за негова съпричастност", поясни вътрешният министър, предаде КРОСС.

„Сумите от тази престъпна дейност са за милиони левове - над 15 - 20 милиона лева, но естествено това е в процес на доказване”, каза той. На един от адресите един от лаптопите е бил изхвърлен, но информацията не е унищожена, разказа още Цветанов.

По думите му, лицата съпричастни към тази престъпна дейност са били доста щедри към една политическа формация. На въпрос дали става дума за „Лидер", той отговори: „Топло, но да видим как е направено. Това, което се насложи в последните няколко години всъщност имаме влизане в местната власт на групировки. Давам за пример общинските съветници в Бургас, виждате колко е ожесточена битката където един от хората беше Джотолов".

На въпрос Марчело Джотолов част ли е от „Недосегаемите", Цветанов отговори, че това е пример за влизането на дадени политически проекти с парите на данъкоплатците, за да влизат в политиката и да се манипулират цялостни схеми: „Има схеми, който се преплитат. Лица, които финансират подобни схеми, ясно е, че става дума за някаква съпричастност."

Вътрешният министър обобщи, че ще бъде удовлетворен от работата на МВР, когато има по-малко необходимост от подобни операции.

В акцията са участвали 350-400 служители, съобщи още Цветанов и още веднъж публично се извини на Човека Глас - Краси Аврамов, за грешката при нахлуването в дома му. Той обясни, че инструктажа за акцията се прави в 4 часа сутринта, за да се предотвърти изтичане на информация и кратките срокове за запознаване с конкретните адреси са една от причините за допуснатата грешка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини