От х:

Днес в x:

БНТ отказа равностоен отговор за „Перхидролените травестити“

Председателят на общинския съвет Катя Чалъкова и кмета Стефан Димитров не са доволни от реакцията на БНТ

Българска национална телевизия отказа равностойно право на отговор на Димитровград за обидите по адрес на града в ефира на телевизията. Те бяха отправени по време на финала на конкурса „Българските събития на 20-ти век“ Тогава професор по история обяви димитровградчани за сбъркани, а театрална режисьорка квалифицира града като родина на „силиконовите травестити“. Първоначалната реакция на Димитровград бе да поиска съд клеветниците, но впоследствие упълномощи кметът Стефан Димитров да поиска право на отговор в телевизионно време, равностойно по гледаемост на това, от което бяха отправени нападките. Държавната телевизия обаче си изми ръцете по йезуитски.

Този понеделник тя е поканила кмета Димитров в сутрешния си блок за правото на отговор. Гледаемостта на сутрешния пояс обаче е в пъти по-малка от прайм тайм-а на телевизията, а именно след 20 часа. Затова Димитровград ще настоява за предоставяне на ново телевизионно време, информира председателят на местния съвет Катя Чалъкова.

6100 са събраните до момента подписи в подписката обявена от община Димитровград „ Да защитим достойнството на града“. Чакат се листовете и от част от селата. Подписката ще бъде връчена в Съвета за електронни медии, комисията по медии в Народното събрание и комисията по защита от дискриминация. Тези държавни органи са сезирани по решение на местния общински съвет, за да се потърси чрез тях удовлетворение за отправените клевети и обиди.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини