От х:

Днес в x:

Бербатов строи стадион на Дървото за 50 хиляди лева

Отпред ботаническа градина, отзад-футболно игрище

Фондацията на Димитър |Бербатов ще финансира изграждането на футболен стадион за Гимназията по дървообработване и строителство- град Хасково. Проектът на Дървото е бил одобрен измежду 1200 проекта посветени на развитието на спорта в училищата. По програмата „Активни и здрави” партньори са още и „Данон-Сердика” и Министерстовто на младежта и спорта.

Проектът на Хасковското училище е един от само 9-те за цялата страна одобрени за финансиране. Той включва изграждането на затревено футболно игрище със седалки на обща стойност от 50 хиляди лева. На това игрище ще могат да се играят мачове от детските и юношеските първенства на България, вярват от училището. Мястото вече е определено-това е обширната поляна зад основните корпуси на училището. Школото ще се включи със собстевно финансиране и труд в осъществяването на идеята. Строително ремонтните работи започват след месец. Амбицията е всичко да е готово до края на учебната година.

От миналата година Гимназията има скуош зала...

Ръководството на гимназията отдавна инвестира в спортна база. Освен модерен физкултурен салон, там има и лекоатлетическа писта, тенис кортове, зала за фитнес, а от миналата година бе построена и една от само двете налични в Хасково бази за скуош.

Г.Христов

..и кортове за бадминтон и тенис
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини