От х:

Днес в x:

Рухна оградата на Царската гимназия край къща, затвориха улица

    Ограда на Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II“ рухна в ранния следобед днес. Тя опасва игрището и се е стоварила на тясната уличка „Велека“, която е затворена с обезопасителни ленти за преминаване на автомобили.

    Тухленият зид се е стоварил край оградата на близката къща. „Около 13 часа днес чух силен трясък, сякаш имаше земетресение“, разказа един от обитателите в жилището Стайко Траков, който подал сигнал на 112 за срутването. Той обясни, че през последните години неколкократно е писал сигнали до общината, за да вземат мерки. До този момент обаче реални действия няма. От предишното ръководство на общината му отговорили, че сградата е държавна собственост и не е в юрисдикцията на кметството. Преди около месец изпратил поредния сигнал, на който все още чака отговор. През това време обаче стената рухнала. „Добре, че не стана по-голяма беля“, коментира той.

    По негови думи оградата на игрището в ПГДС „Цар Иван Асен II“, което беше ремонтирано със средства от фондация „Димитър Бербатов“, е направена некачествено. Изградиха я без да направят дренаж, водата се събира и пробива отдолу и затова се стигна до падането ѝ, каза и бившият треньор Никола Костов на ФК „Хасково“, който ползва игрището.

    Временният директор на гимназията Мариела Златева заяви, че в началото на януари тази година от община Хасково им препратили сигнал на гражданин. От школото сформирали комисия и преценили, че ремонтът на оградата не влиза в компетенциите и възможностите им. Върнали отговора в кметството. Златева припомни, че от август 2016 г. гимназията е общинска собственост и ремонтът на стената би следвало да бъде поет от кметството. От общинска администрация заявиха, че ще направят проверка и предстои изясняване на случая.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Гр
      ГРАЖДАНИН
      48 -13
      17:30, 11 фев 2018
      С интригите на временната директорка М.Златева и самата гимназия скоро ще рухне.
    • 2
      Ек
      Екопрогрес с шеф мъжа и
      44 -11
      17:42, 11 фев 2018
      Мариела Златева е велика,умна,красива,всеотдайна,миризлива.
      Недейте я бара,тя е най кадърната от всички даскали в хасково и тая гимназия не е чака нищо хубаво щом тая смарайда е там.
    • 3
      Ох
      ох
      33 -7
      19:04, 11 фев 2018

      Ако не беше трагично щеше да е много смешно как си прехвърлят топката и правят комисии и пишат отговори и никой не иска да ремонтира нищо.Общината вече съвсем се е специализирала в това.Толкова им е хубаво да твърдят че нищо не е в тяхната юрисдикция.М.Златева изобщо няма да я коментирам тая ш***а заспала..

    • 4
      Вн
      Внимание!!
      33 -1
      19:18, 11 фев 2018
      Тухлената стена на бившите казарми под Орфейския "ШЕЛ" отново се е наклонила опасно! Преди години, една част от същата тази стена падна и премаза две момичета, а днес е на път да се повтори! Никой общинар ли не минава от там, никой ли не чете местните сайтове?!! Огледайте се хора, защото пътища много, но след като се обърне колата!
    • 5
      Уч
      учителка от ПГДС
      38 -4
      19:19, 11 фев 2018
      Нека в всяка класна стая в гимназията да поставят камери,Ще се изненадате какво правят учителките в тая уж водеща гимназия.
      Образованието е в колапс с подобни директорки като тази особа М.Златева,фалш авторитаризъм,доноси,интриги,обидни реплики ,това стила на Златева.
      • Ха
        хахах
        1 0
        18:19, 12 фев 2018
        Въх, наистина ли си даскалка, ма? Правопис и чудо.
    • 6
      Ко
      коментатор
      21 -6
      22:41, 11 фев 2018
      Колко иронично,рухна оградата на гимназияра по строителство. :D
      • Ko
        kovo
        7 -1
        10:28, 12 фев 2018
        Добре де, тези ученици нямат ли практика? Точно по време на практика, могат да си поправят оградата. Директора сигурно е с такава специалност и може да направи и качествен проект.
    • 7
      Въ
      Върете парите
      13 -1
      22:41, 11 фев 2018
      Върнете парите който сте откраднали за тази съборетино от Берботов в троен размер.
    • 8
      St
      stiif riiz
      3 -1
      07:08, 12 фев 2018
      Филм ли снимахте?Отидохте до ,,Блиц" .Преди да построите ,,ВИЛИЧКИТЕ", път да бяхте сторили. Фекалиите напомнят за вас.
    • 9
      28
      286514
      11 -1
      08:38, 12 фев 2018
      То и ученическото общежитие ще се разруши цялото, ама отвътре. Там големи интриги въртят директора и великата му пом.директорка Насенка. Защото са любовници от много години, той не я пенсионира, макар че отдавна е в пенсионна възраст. Мноооооого кадърна жена. Съсипа живота на колегите си, за да работят денонощно за нейните високи заплати и награди, ама не се наяжда. Алчност голяма и наглост невиждана. Законите не се отнасят за такива, а само за редовите учители. Резил.
    Последни новини