От х:

Днес в x:

Отложиха ремонта на оградата под Царската гимназия, ОбС иска ясни разчети

Ремонтът на оградата под Гимназията по дървообработване и строителство в Хасково засега се отлага.

По предложение на съветника Росен Пеянков, член на Комисията по бюджет и финанси, общинските съветници поискаха от администрацията ясни разчети за харчлъка.

В докладната, внесена от кмета на Хасково Добри Беливанов, се предлагаше местните парламентаристи да гласуват прекрояване на капиталовите разходи на общината, за да бъдат осигурени 210 хил.лв. за изграждането на подпорна стена към улица „Велека“. Над тази улица се намира дворът с игрище на училището. През зимата оградата край футболното игрище се свлече под напора на тонове пръст.

На сесията днес Пеянков изрази съмнение, че исканите пари са твърде много за предвижданите ремонтни дейности, затова и от Комисията са поискали предоставянето на количествено-стойностна сметка от администрацията.

Оградата е била направена навремето да възпрепятства влизането на външни лица в училището, тя не е била предвидена да е подпорна стена. Тя се срути, защото при направата на футболното игрище е насипана пръст, така тази ограда се е превърнала в подпорна стена, без да е била проектирана за това. Предложението сега е парите да бъдат дадени за подпорна стена“, обясни от трибуната Беливанов.

Въпреки разясненията, общинските съветници счетоха, че е редно първо да бъдат разгледани подробните разбивки за ремонта, а след това да се гласува отпускането на парите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    Ха
    6 -2
    11:40, 27 апр 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Още новини

Последни новини