От х:

Днес в x:

Кметът отложи безплатните карти за тролеите за хората с увредено зрение

Изображение 1 от 2

    Издаването на безплатни карти от “Тролейбусен транспорт” за хора със зрителни увреждания и удължаване срока за издаване на безплатни карти за деца със степен на увреждане над 71% за 2018 г., беше отложено. Предложението за това беше направено в докладна записка от кмета Добри Беливанов, което трябваше да бъде гласувано на сесията на Общинския съвет днес.

    Според предишно решение на ОбС от декември 2016 г. децата с над 71% увреждания с нужда от придружител, могат да се възползват от безплатни карти за тролеите. Те обаче не са го направили, тъй като по маршрута на тролеите няма училища, детски градини, обществени сгради, използвани от тях. В тази връзка кметът беше предложил да се обхване по-голяма група от нуждаещи се, като се включат и хора с увредено зрение I и II група инвалидност над 71% с придружител. Според справките в тази категория влизат 184 души от община Хасково, като 130 са с придружител.

    В началото на днешното заседание обаче градоначалникът заяви, че си оттегля докладната, за да се потърси вариант от безплатните карти да се възползват по-голяма група от хора с увреждания над 50%. Изявлението на кмета провокира гневни реакции. Двама от съветниците Гергана Бояджиева и Митко Петров попитаха настоятелно: До кога г-н Беливанов ще внася докладни и ще ги оттегля? От своя страна градоначалникът заяви, че докато е кмет ще внася докладни и когато има нещо за уточняване, ще ги оттегля.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      .
      .
      6 -6
      12:40, 27 апр 2018
      "заяви, че докато е кмет ще внася докладни и когато има нещо за уточняване, ще ги оттегля."

      брех тоя характер

    Случаен виц

    Последни новини