От х:

Днес в x:

До края на годината Харманли открива модерен спортен комплекс на 8 декара

    След няколко месеца Харманли ще има едно от най-хубавите спортни съоръжения в региона. Старият стадион „Хеброс“ ще бъде напълно преобразен и ще се превърне в спортен комплекс с писта и сектор за хвърляне на диск, двуетажна зала за волейбол и тенис с 350 места за феновете, четири тренировъчни зали и зала на славата, където ще бъдат подредени спомени от постиженията на местните спортисти. Ще има лекоатлетическа зала за тренировки, а в нея, освен място за бегачите, е предвиден и трап за скачачите. В комплекса ще бъде маркиран и терен за хокей на трева.

    „Нашите деца заслужават това. Харманли има традиции в леката атлетика, младите спортисти носят награди от национални и спортни състезания, а ние като общество сега не можем да им отговорим подобаващо на усилията. Определено наблягаме на базата за развитие на тези спортове, в които Харманли има традиция. С екипа ми смятаме, че е добре първо да се надгражда вече съществуващото, но винаги сме отворени и за нещо ново. Сега децата носят купи, а ние навеждаме глава, като знаем при какви условия тренират“, казва кметицата на Харманли Мария Киркова. Това обаче скоро ще се промени. 8-декаровият терен на стария стадион ще бъде прекроен до неузнаваемост. След ремонта настоящата зала за лека атлетика ще е двойно по-дълга. Досега треньорите слагаха пистата на бегачите по диагонала на помещението, за да хванат по-голяма дължина, след промяната обаче ще има възможност за пълноценни тренировки.

    Работи се ударно вече два месеца и плановете са до края на годината лентата на новото модерно съоръжение да бъде прерязана. Инвестицията е огромна, общината влага свои средства, но държавата удря солидно рамо за плановете, казва Киркова. Преди време, когато Стоичков беше тук и му споделих за плановете, той отсече, че не вярва, че ще случи скоро, но се надявам да успее да присъства на откриването и да види с очите си, че сме успели, казва Киркова. Кметицата определено е с отношение за развитието на спорта, защото самата тя някога е тренирала скок на височина. Дори се кани да облече спортния екип, ако всичко се случи на време, според плановете. Управничката е категорична, че освен професионалните спортисти, добрите условия ще стимулират повече хора от различни възрасти за масовия спорт, а това винаги е добре за здравословния тонус. 

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      10 -8
      10:05, 29 юли 2018
      Харманли - Свинарника на Тенчо Свинаря - съдружника на СИК - не знам дали е жива тая мутра или е прехвърлил свинарника на Румен - племеника си от СИК
      (сина му навремето го очисти май Чакъра от Харманли , дето сетне Бойко Маймуната го гръмна с гранатомета)
      ...
      А в ония времена ИПОН-а на Боци , даваха охрана на дрогата от паркинга на Кап.Андреево - ресторанта на бай Митьо Тъпото - до Боровец , където дрогата я поемаха хората на Йоца Амстердама :))
      • Ни
        Ники
        10 -7
        13:33, 29 юли 2018
        Абе що не идеш на психиатър?!?
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      16 -5
      10:23, 29 юли 2018
      Киркова като грабна кирката и копа ли копа!
      • Ex
        extraterrestrial
        15 -5
        13:18, 29 юли 2018
        Копа комисионната си, която ще е поне 30 хилки.
    • 3
      Жо
      Жоро
      15 -3
      14:02, 29 юли 2018
      Нито името на фирмата изпълнител, размито описание на източника на финансиране, нито конкретна сума на инвестициите. Това ли са стандартите в журналистиката?
    • 4
      Ен
      ени
      18 -4
      15:13, 29 юли 2018
      Много хубаво, но за съжаление то хора няма, няма деца ,за да полдват такива съоръжения, но пък има емигранти те да се радват!
    • 5
      Ди
      Димитър
      33 -5
      15:20, 29 юли 2018
      Браво! Каквото се построи все е добре! За съжаление в Хасково нищо не се прави. Хасковските гербери да вземат пример от харманлйската кметица. Тук само се краде и скандали се правят. С това ще запомним местното управление на Герб. И в Харманли кметицата е от Герб, но жената прави нещо за града си и хората са доволни. Евала!
    • 6
      Па
      Пари няма
      0 0
      10:53, 31 юли 2018
      Хубава новина...ама няма да оправят дупките по пътищата,супер занемарена работа,ами ще правят нови строежи.До Еконт на пазара може да стигнеш,само с колело иначе си си разбил колата....
    • 7
      Ха
      Харманли
      1 0
      12:02, 29 май 2019
      Какво прави тая Киркова за Харманли! Изпраскали метално кухо сърце на площада да събират капачки от децата за Кувьози а до болницата която си стои същата от Соца строи пардон усвоява пари за нов модерен стадион! И стоите и гледайте като е готов стадиона тия млади деца на по 75 85 95 години с бастуните, като се разтичат и за спортуват мамата си трака! Няма деца тук няма хора те Стадион ми вдигат а Болницата до стадиона за една ваксина срещу тетанус от 2лв. те пращат да си я купиш от аптеката, за линейките и оборудването да не говорим!
      Да живее ГЕРБ дето копае нашия ГРОБ!
      Скапана държава !
    Последни новини