От х:

Днес в x:

Благотворителен коктейл събра 1850 лева за шампионите от Мегаспорт

Тъжното в момента е, че се наричаме национален отбор, а българската федерация по аеробика ни отказа всякаква финансова помощ, въпреки че нашите деца са класирани като първа и втора гарнитура за световното първенство. С тези думи и с благодарност към присъстващите започна програмата на Мегаспорт, най- успешния и бързо развиващ се клуб по аеробика в България.

Благотворителният коктейл бе организиран по предложение на предствителя на Тойота в Хасково Красимир Иванов. Той отдели време и средства, а също така стана домакин на събитието.  Мегаспорт бе подкрепен от присъстващите с 1850 лв.

Сумата, която клубът трябва да събере, не е никак малка. Участието на класираните да представят България  на световното първенство във Франция ще струва 1500 лв на дете. В това влизат пътни, нощувки, такси участие.

Твърдо сме решени да заминем и да се върнем с най-добрите класирания, каза Мартина Маринова, амбициозната треньорка на малките състезатели. И има защо да го каже, тя е създала един сплотен и мотивиран отбор, който жъне успехи, където се появи, при свирепа конкуренция в този спорт. Ето и малките състезатели, които с изпълненията си получиха впечатлиха и заслужиха финансовата подкрепа на събралите се в Тойота бизнесмени.

Минна Ангелова – петкратна шампионка на България, шампион на Австрия оупън и Чехия Оупън, с 31 спечелени медала от различни състезания.

Тодор Николов – 4-кратен шампион на България, 4 златни и три бронзови медала от открития турнир на Австрия, 2 бронзови от Купа Румъния.

Мария Ленкова със 17 медала от държавни и национални турнири, открити шамнионати и международни турнири;

Михаела Василева, шампионка в най-малката възрастова група, вече с 11 медала. От първия си международен турнир в Австрия тя се завръща със златен и бронзов медал при двойките.

Дарина Пашова с 3 златни и 2 сребърни медала от Австрия и 19 общо в актива си до момента

За гостите на коктейла съчетанията си изпълниха най-новото попълнение, Хари Тончев, и 5-годишната Борислава Иванова, която ще се бори за златния медал при 7-8 годишните. Като трио се предствиха Тодор Николов, Мария Ленкова и Габриела Черкезова.

Преди този коктейл заминавенето на Мегаспорт за световното във Франция получи финансова подкрепа от Ротари и Булмилк. Дали е време да свикнем, че за изявите си хасковските деца ще трябва да разчитата на родители, ръководители и бизнесмени, пожелали да проявят щедрост? Състезателите на Мегаспорт са посветили много усилия и часове в залата, за да постигнат успехите си. За да посрещнат разходите по участието, което е през юни, ще са им необходими още средства. Имат идея за концерт. Ще ви държим в течение.

Мира Захариева, Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини