От х:

Днес в x:

9 °C

Погват кардиологиите за надписани пътеки. МБАЛ Хасково:Да дойдат

В МБАЛ Хасково не се страхуват от проверки

Масирани проверки на отделенията по инвазивна кардиология почва от 1-ви април новосформираната агенция „Медицински одит“. Повод е доклад на Здравната каса в който се твърди че има свръх хоспитализация в отделенията и масово се надписват клинични пътеки. Според изнесените данни, случаите на отчетени пътеки за 1 година са скочили с 50%, особено в пътеки №38 и 45- „Инвазивна диагностика на сърдечно съдови заболявания“ и „интервенционно лечение и свързаните с него диагностични катетеризации“. Доказателства за надписване са открити във всички болници в страната бяха категорични от здравното министерство.

„Да дойдат“ лаконично коментираха от ръководството на МБАЛ Хасково. Местната болница няма от какво да се притеснява защото случаи на поставяне на стенд например, тук са изключително редки. „Имаме понякога инфаркти, но сериозните случаи не са при нас“ обобщи управителят д-р Тодор Пандов. Пловдив и Ямбол са най близките лечебни заведения където са рисковите сърдечно съдови интервенции.

Според Пандов, ако има далавера с инвазивната кардиология, тя е в големите медицински центрове. Там изпълняваните клинични пътеки са с цена от 2 до 5 хиляди лева.

„Медицинския одит“ започва от идния понеделник и внезапни проверки в болниците по жалби на пациенти. Пръво ще се проверят три лечебни заведения където са регистрирани смъртни случаи. Имената на болниците не се съобщават.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини