От х:

Днес в x:

Футболни аматьори ще набиват канчето на ЦСКА / Левски

Националния треньор Мъри Стоилов ще се изявява като лице на кампанията заедно с актьора Краси Радков

Хасковските футболни аматьори ще имат редкия шанс да напердашат така наречените грандове ЦСКА или Левски във футболен мач през лятото. За целта първо трябва да спечелят националния аматьорски турнир организиран от Ариана „Аматьори срещат професионалисти“ с участието на отбори от 10 града на страната. Голямата награда е мач срещу шампиона на България, излъчван обикновено от синьо-червения батак.

Турнирът, който се провежда за пръв път в България, започва от 16-ти април с квалификационни кръгове в Благоевград, Стара Загора, Пловдив, София, Плевен, Шумен Русе, Варна, Бургас и Хасково. Турнирът в нашия град ще се състои от 2-ри до 4-ти юли. Победителите от квалификационните пресявки се срещат в Гранд Финал на 27 юли във Варна. А победителя оттам среща шампиона на България по футбол за сезон 2009/2010-та година.

Записването на отборите започва от 1-ви март и продължава до три/3 дни/ преди техническата конференция на всеки турнир по локация. Всеки от квалификационните турнири включват до 24 отбора. За следващия етап продължава само първия. В тимовете участват 12 играчи, като изискването е те да не са картотекирани в А, Б, В футболните групи на България и да са над 18 години. Таксата за участие е 5 лв на играч.

Самите мачове са две полувремена по 15 минути, с хокейни смени като на терена са 5 полеви играчи плюс вратар. Играе се на трева или асфалт. Срещите се реферират от професионални съди на БФС, официален партньор на организаторите от „Ариана“.

Така, въпреки че представителния им отбор се разпадна, хасковлии все пак ще имат шанс да изпълнят отдавнашната си мечта обобщена в мотото на турнира- „Скрийте им топката“. При това на Левски или ЦСКА.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини