От х:

Днес в x:

Ивайла Димова е победител в училищния кръг на състезание по английски език

    Ивайла Димова 7 „г“ клас от ОУ „Христо Смирненски“ е победител в училищния кръг на състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“. Втора е Криста Панайотова от 5 „б“ клас.

    И двете деца ще участват в регионалния кръг в края на март.

    „Spelling Bee“ е състезание, в което участниците спелуват, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 4200 ученици от 5 до 7 клас се състезаваха в 283 училища в страната от 17 до 29 февруари 2024 г. Учениците се подготвяха по предварителен списък от 500 думи още от началото на ноември. Целта на състезанието е да се повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

    В България състезанието се провежда за 14-та година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. И тази година над 4300 малки пчелички от 2 до 4 клас ще се включат в състезанието „Spelling Bee Junior“.

    Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини