От х:

Днес в x:

Расте броят на подадените онлайн данъчни декларации в НАП Хасково

Расте броят на подадените онлайн годишни данъчни декларации от физически лица в офиса на НАП в Хасково, съобщиха от там . Почти 1 800 са общо приетите формуляри за получени доходи през миналата година, като над една трета от тях са изпратени към приходната агенция дистанционно с персонален идентификационен код  или с електронен подпис.

В началото на следващия месец ще бъдат достъпни предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица, с което, според данъчните ще нарасне значително ползването наонлайн услугите на НАП.

Потребителите, които имат ПИК или електронен подпис, ще могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения; граждански договори (хонорари); от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, платците на които са юридически лица; доходи за получени субсидии от Държавен фонд „Земеделие“; данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране; получени суми от наложени платежи от продажби в интернет; данни за ползваните чрез работодател данъчни облекчения и други.

От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че ползването на данъчни облекчения става с подаване на годишна данъчна декларация, като е необходимо лицата да нямат неплатени задължения към бюджета. „Апелираме към клиентите най-напред да проверят дали имат просрочени публични задължения, да ги погасят и едва тогава да подадат документи за ползването на данъчни облекчения към приходната агенция“, съветват данъчните.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини