От х:

Днес в x:

Цитати на велики българи, отпечатани на чинове, вдъхновяват учениците в СУ "Св. Климент Охридски"

    12 чина с отпечатани на тях ликове на значими за историята на България личности са разположени в кабинета по история и цивилизация в симеоновградското училище "Св. Климент Охридски".

    Находчивата идея, като стимул за учене, е на директора Тодоринка Иванова и учителя по история Теодора Дочева. Целта й е да се подобри образователната среда, с което да се задържат повече от учениците в училище.

    Решението за модернизацията в кабинета е взето по време на педагогически съвет, след което е започнала работа по реализирането на проекта.

    Светите братя Кирил и Методий, Васил Левски, Иван Вазов, както и патрона на училището Свети Климент Охридски, са част от великите българи, които всеки ден вдъхновяват учениците. 

    "Надяваме се по този начин да привлечем вниманието на учениците към историята ни и великите българи в нея.", сподели директорът на училището Тодоринка Иванова.

    В кабинета по история се обучават над 200 ученици от 5 до 10 клас. Това не е единствената модернизация, която прави училището за пробуждане интереса на учениците си към нови знания. В много от другите кабинети също са реализирани подобни вдъхновяващи промени. Те са вързани с подобряване на образователната среда. За година училището отделя около 50 000 лв. за модерницазия на материалната си база.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини