От х:

Днес в x:

3 °C

Ангел Дявола убил Станимир за 5 лева

Пиянски скандал за пет лева е бил причината за трагичната смърт на 33-годишния Станимир Бодуров от ивайловградското село Свирачи. На 21 май 2009 година младият мъж бе прострелян смъртоносно в сърцето с преправен газов пистолет от Ангел Димитров, когото местните хора наричат Дявола.

Подробностите станаха ясни на започналия днес процес срещу убиеца. Срещу него има повдигнато обвинение в предумишлено убийство.

Майката и бащата на убития Станимир – Елена и Ангел, бяха конституирани като частни обвинители. Съдът прие и гражданският им иск за общо 140 000 лева – по 70 от всеки от родителите.

Пред съда днес застанаха като свидетели и другите двама участници в трагичния случай на 21 май миналата година в село Одринци – Любомир и Борис. Обяснения пред съда даде и самия Дявол.

По думите на убиеца компанията пристигнала в дома му в селото, за да искат от него взрив за бракониерски риболов. Той им отказал и седнали на двора да пият. Станимир, който бил пил още преди това, станал агресивен. Скарали се с домакина си заради пет лева, дадени в заем и невърнати, както и за няколко диска с музика. Според убиеца той много пъти ги гонел, но те не си тръгвали. Станимир на няколко пъти трошил чаши, бутайки ги от масата.

Когато влязъл в къщата да върне буркана с кафе, чул как гостите му си казват един на друг: „Ако един скочи, скачаме всички“.

Тогава Ангел Дявола взел преправения на боен пистолет. В дулото със силикон бил закрепил сачма.

За пореден път им казал да стават и да си тръгват, тогава някой го ударил по лицето. Ангел натиснал спусъка инстинктивно.

Според медицинската експертиза сачмата е минала между ребрата на Станимир, разкъсала е края на белия дроб и е пронизала сърцето. Младият мъж издъхнал за няколко минути.

Другите двама участници в драмата – Любомир и Борис обаче отрекоха Ангел да ги е гонил. Те признаха, че е имало скандал между двамата. Борис заяви пред съда, че излизайки от къщата си с пистолет в ръка Ангел казал само: „Сега ще те гръмна!“ и веднага натиснал спусъка. Според свидетелите не е имало никакъв заговор срещу домакина.

Подсъдимият не отрече, че е прострелял жертвата си. Но твърди, че това е станало неволно, при самоотбрана. Адвокатът му започна да гради защитна версия, според която убийството е непредумишлено и е извършено по непредпазливост.

Ангел Димитров е бивш милиционер. 51-годишният мъж има зад гърба си излежана дълга присъда, също за убийство. През 1987 година той застрелял брат си, който бил офицер от армията. Ангел бил старшина от милицията.

За следващото съдебно заседание ще бъде изслушан Тодор Бодуров – брат на застреляния Станимир. Призоваването му стана по искане на адвоката на почернените родители. С показанията му той вероятно ще мотивира размера на гражданския иск от 140 000 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини