От х:

Днес в x:

Ангел Дявола убил Станимир за 5 лева

Пиянски скандал за пет лева е бил причината за трагичната смърт на 33-годишния Станимир Бодуров от ивайловградското село Свирачи. На 21 май 2009 година младият мъж бе прострелян смъртоносно в сърцето с преправен газов пистолет от Ангел Димитров, когото местните хора наричат Дявола.

Подробностите станаха ясни на започналия днес процес срещу убиеца. Срещу него има повдигнато обвинение в предумишлено убийство.

Майката и бащата на убития Станимир – Елена и Ангел, бяха конституирани като частни обвинители. Съдът прие и гражданският им иск за общо 140 000 лева – по 70 от всеки от родителите.

Пред съда днес застанаха като свидетели и другите двама участници в трагичния случай на 21 май миналата година в село Одринци – Любомир и Борис. Обяснения пред съда даде и самия Дявол.

По думите на убиеца компанията пристигнала в дома му в селото, за да искат от него взрив за бракониерски риболов. Той им отказал и седнали на двора да пият. Станимир, който бил пил още преди това, станал агресивен. Скарали се с домакина си заради пет лева, дадени в заем и невърнати, както и за няколко диска с музика. Според убиеца той много пъти ги гонел, но те не си тръгвали. Станимир на няколко пъти трошил чаши, бутайки ги от масата.

Когато влязъл в къщата да върне буркана с кафе, чул как гостите му си казват един на друг: „Ако един скочи, скачаме всички“.

Тогава Ангел Дявола взел преправения на боен пистолет. В дулото със силикон бил закрепил сачма.

За пореден път им казал да стават и да си тръгват, тогава някой го ударил по лицето. Ангел натиснал спусъка инстинктивно.

Според медицинската експертиза сачмата е минала между ребрата на Станимир, разкъсала е края на белия дроб и е пронизала сърцето. Младият мъж издъхнал за няколко минути.

Другите двама участници в драмата – Любомир и Борис обаче отрекоха Ангел да ги е гонил. Те признаха, че е имало скандал между двамата. Борис заяви пред съда, че излизайки от къщата си с пистолет в ръка Ангел казал само: „Сега ще те гръмна!“ и веднага натиснал спусъка. Според свидетелите не е имало никакъв заговор срещу домакина.

Подсъдимият не отрече, че е прострелял жертвата си. Но твърди, че това е станало неволно, при самоотбрана. Адвокатът му започна да гради защитна версия, според която убийството е непредумишлено и е извършено по непредпазливост.

Ангел Димитров е бивш милиционер. 51-годишният мъж има зад гърба си излежана дълга присъда, също за убийство. През 1987 година той застрелял брат си, който бил офицер от армията. Ангел бил старшина от милицията.

За следващото съдебно заседание ще бъде изслушан Тодор Бодуров – брат на застреляния Станимир. Призоваването му стана по искане на адвоката на почернените родители. С показанията му той вероятно ще мотивира размера на гражданския иск от 140 000 лева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини