От х:

Днес в x:

Родители не знаят дали деца им са болни

Родители на деца от хасковското училище „Никола Вапцаров нямат представа дали децата им са болни или заразени с шарка. Това констатира проверката ни в едно от двете училища в които има констатирани случаи на опасната шарка. Другото е ОУ „Иван Рилски“.

„Де да го знам дали е болно. Ако се зарази ще е болно“, процеди млада жена докато си взимаше детето от училище. Възрастна дама, чевръсто избягала от фотоапарата ни, добави че очаква от училището да и кажат ако детето и се разболее. Практиката обаче показва че контакт с родителите на част от децата в школото, е често пъти невъзможен. Този проблем възникна и при епидемиите от хепатит и заушка в училището в предходните години.

Децата във "Вапцаров" не знаеха какво е "морбили"

Ръководството на „Вапцаров“ пък разбра едва днес, че в класните стаи върлува шарка. Новината съобщи лично началникът на дирекция „Контрол над заразните болести“ в РИОКОЗ д-р Снежана Иванова. С нея в пакет пристигнаха и епидемиолози, за да набележат контактните деца и насрочат извънредната имунизация. Проблемът обаче е същия-трябва разрешение от родителите, а връзката с тях е проблематична.

Г.Христов

Контактните деца ще се имунизират, но родителите първо трябва да разберат. И позволят
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини