От х:

Днес в x:

Благотворителен базар събира пари за ремонт на църквата в Клокотница

    Коледен базар с ръчно направени сувенири  ще събира средства за църквата в Клокотница. Той ще се проведе на 25 декември от 10 часа в центъра на селото. Там ще са позиционирани маси, като на някои от тях ще бъдат подредени и домашно приготвени гозби, традиционни за коледните празници.

    Средствата от закупените артикули ще бъдат дарени за  облагородяване на местния храм „Св. Атанасий“.

    „Жителите от селото ще изберат комисия, която ще отвори кутията с даренията и ще реши за какво да бъдат използвани парите. Има нужда много неща да бъдат направени, едно от тях е облагородяването на пространството около църквата и ремонт на вътрешната й част“, каза кметът на селото Даниела Атанасова.

    Християнската обител  "Св. Атанасий"  е построена през 1860 г. Наскоро е бил почистен дворът й, поставено е осветление и е измазана фасадата на сградата. Има още  обаче много неща, които трябва да бъдат ремонтирани.

    „Трябва да направим основен ремонт на оградата и на камбанарията, които са в окаяно състояние. Килийното училище към храма е много старо и трябва да бъде изградено наново. Мислим да направим и навес, където да се събират хората по празниците, тъй като в селото няма читалище или база, където да се правят тези неща“, заяви още Даниела Атанасова.

    В понеделник за радост на децата ще дойде и Дядо Коледа, който ще раздава подаръци и лакомства на най-послушните малчугани. Организаторите се надяват празникът да стане традиционен.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини