От х:

Днес в x:

Глобяват Каменица за замърсяването на дерето в Клокотница

Екоинспекцията в Хасково ще наложи глоба на Каменица заради замърсяването на дерето в село Клокотница. За вонящото дере Haskovo.net писа в началото на  юни след читателски сигнал за мръсната вода която се влива в Марица. От РИОСВ Хасково тогава заявиха, че започват проверки и вчера изпратиха резултатите от тях.

При незабавната проверка същия ден, 2 юни, инспекторите са установили ниски нива на разтворен кислород, както и превишение на всички показатели за добро състояние на повърхностни води.

Сред проверените обекти е и пречиствателна станция за отпадни вода на Бирената. Въпреки че изглеждат видимо чисти, след анализ в лабораторията се оказало, че има известно превишение по някои от показателите, заради което на дружеството ще бъде наложена еднократна санкция, заявяват от РИОСВ.

Проверена е и свинеферма на „Мони мес“ в близост, като там не са установени нарушения. Издадени са предписания на два краварника с по 50-тина животни да премахнат каналите, заустващи отпадъците в дерето.

Проверена и е и площадка на „Биопоника Агра“, фирмата извършва пречистване на отпадъчни води от населени места, а площадката им е по-нагоре, след „Сивата вода“. Установено е, че площадката им не е оградена и отпадъците се изливат директно по наклонения терен в Терс дере (дерето в Клокотница) и в р. Банска. При всеки валеж оттам постъпват замърсени с утайки води, установили екоинспекторите. По отношение на тази площадка са предприети мерки за преустановяване на замърсяването.

При нова проверка на 7 юни на дерето в Клокотница инспекторите са установили повишение на нивото на разтворения кислород, както и подобряване на останалите показатели.

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Чи
    читател
    4 -2
    13:33, 30 юни 2017
    Вече е ясно от къде идва бирата :)
  • 2
    Ми
    Мирослав
    5 -1
    13:36, 30 юни 2017
    Радвам се че са предприети мерки след сигнала,който подадох ,трябва да си обичаме природата и да си я опазим чиста! Браво на екипа на хасково нет !
  • 3
    Д.
    д.р Василев
    4 -2
    14:26, 30 юни 2017
    А Монимес кой ще глоби всяка вечер помпите изпразват резевоара с отпадаците в хасковска река и миризмата става ужасна.
  • 4
    Go
    gost
    2 -1
    14:26, 30 юни 2017
    Защо не кажете колко е глобата? Направо ще ги съсипе тая глоба ....
Последни новини