От х:

Днес в x:

Огън и жупел от небето днес, стигаме 40-те

Опасно горещо ще бъде и в днешния последен работен ден от седмицата. Според синоптиците от НИМХ към БАН термометрите в хасковско ще показват 39 по Целзий, но не е изключено и да ги подминат и да ударят 40-те. Вчера падна 100-годишен рекорд по жега, като максималната температура в Хасково през деня достигна 38.2. Досегашният пик по жега бе от 1916 година, когато живакът е стигнал до 35.3 градуса. Вчера в много региони на страната 40-те градуса бяха преминати, а днес се очаква още по-голяма жега.

Специалистите препоръчват да не се излиза навън в най-горещите часове на деня, особено възрастни, деца и хора с хронични заболявания.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Антон
    4 -1
    14:17, 30 юни 2017
    Младежки Хълм отново, за кой ли път нямаме вода, сега следобяд, иначе всяка вечер я спират! Много се извинявам, но това вече .....не знам с какво думи да го опиша. 40 градуса, а кранчетата на чешмите сухи ........да ви имам и ГЕРБ и всичко, махнете се, с вас си вземете и шефовете на ВИК! Това не се издържа! Зимата бяхме пак нашия квартал с режим на водата, ся и лятото ......да ви се връща по 2 пъти!
Последни новини