От х:

Днес в x:

Д-р Филев поема онкоболницата, била потънала с 2 млн.

    Общинският съвет освободи днес от длъжност като управител дългогодишния шеф на онкоболницата в Хасково д-р Венко Балабанов. Това става по негово желание, а причината е тежко заболяване.

    На негово място за управител на общинската болница до провеждането на конкурс бе предложена д-р Петя Костадинова. Тя обаче е отказала и от комисията по законност към ОбС предложиха д-р Живко Филев.

    След гласуването д-р Филев, който също присъстваше в залата, пожела да бъде изслушан и съветниците му предоставиха думата.

    Новият шеф заяви, че Хасково е на път да изгуби една своя ценна придобивка – онкодиспансера. По думите му болницата има приходи от 140 000 лева месечно, колкото са и разходите за заплати. “Онкодиспансерът е потънал с 2 млн. лв. Толкова са задълженията му към момента”, заяви от трибуната на ОбС д-р Филев.

    Само преди месец Общинският съвет одобри финансовите отчети на търговските дружества за миналата година. Онкоболницата отчете загуба от 30 000 лева, като обяснението за това бе оборудване на собствена клинична лаборатория със заем от банка. Отчетът на онкоболницата бе приет от общинските съветници без забележки.

    Потърсен от Haskovo.net за коментар, д-р Филев потвърди за огромните задължения на онкоболницата. Попитан дали тази сума не е за посоченото в отчета ново оборудване за собствена клиничkа лаборатория с банков заем, д-р Филев отговори: “Това не мога да кажа. Главният счевотоводител посочи такъв размер на задължението на болницата. Очакваме плащания от Здравната каса и други постъпления за около половин милион, но те се бавят”.

    Д-р Филев изрази и разочарование от реакцията на общинските съветници, които според него не са показали никакъв интерес към проблемите на болницата.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      17
      174265
      15 -1
      16:27, 30 юни 2017
      Не спряха дя изнудват и ограбват обречени хора, а и кражбите им не секват. Не ги е срам.
    • 2
      Он
      ОНКОБОЛЕН
      12 -2
      17:50, 30 юни 2017
      Задължения от 2 000 000 посочва докнтора Филив сега а къде беше преди месец когато са отчитали само 30 ооо и никой от тия плъхове на хранилка в Диспансера не е взел отношение 50 процента от Онкото е към ОБЩИНАТА тя не проявявали интерес как са се стичали нещата там И си отговарям ---какво ли ги интересува общинарите заплатата им е вързана и защо да си саздават работа Наистина през последните няколко години доктора Балабанов беше само фигурант за заплата в тази болница всичко вървеше на самотек всеки си правеще каквото иска а той бе ДОБРИЯТ ЧИЧКО Хората бягаха на лъчелечение в ПЛОВДИВ а апаратурата в болярово ПРАШАСВАШЕ и бездействуваше В тази болница има 3 --4 лекари които изнудват болните за ПАРИ Но Филев едва ли ще се справи с това тъйкато и той е еидин ОТ ТЯХ
      • Аз
        Аз
        2 0
        11:51, 7 юли 2017
        А защо прашясва апаратурата в Болярово??? Какво се прави там? Четат се книжки ли?
    • 3
      Сл
      Слаба ракия
      14 -1
      18:03, 30 юни 2017
      Този г-н (за мен не доктор) ако води онкодиспансера така както лекува КЛИЕНТИТЕ СИ значи положението ще се влоши още повече! Дайте управлението на някой млад енергичен с желание да се развива доктор,а не на доказали се търговци и пишман лекари като Филев без грам идея за развитие!
    • 4
      Па
      Пациент
      10 0
      20:29, 30 юни 2017
      Как си позволявате да назначите управител,който ви заявява,че болницата е обречена ?! Какво очаквате от него ?! Вие го назначавате,а той ви заявява, че е разочарован от вас !!! Нищо не се казва в текста дали сте се прегръщали с него ? Само любовта е сляпа и глуха !
    • 5
      Ра
      Радой го е казал най добре
      9 0
      20:42, 30 юни 2017
      " откак свят светува
      мазното отгоре плува"
    • 6
      Ощ
      още от Радой Ралин
      8 0
      23:51, 30 юни 2017
      "Докторите скарани, сестрите докарани, санитарите прости, а болните...Бог да ги прости! "
    Последни новини