От х:

Днес в x:

Търсят директори на Първа поликлиника и онкоболницата в Хасково

Кметът Добри Беливанов предлага със своя докладна на Общинския съвет да бъдат обявени конкурси за управители на „Диагностично – консултативен център І – Хасково“, по-известен като Първа поликлиника, и на „Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково“ ЕООД /СБАЛО/. Към момента и двете здравни заведения се управляват от временно изпълняващи длъжността управители до провеждането на конкурс, определени от общински съвет Хасково.

Кметът предлага конкурсът за управител на СБАЛО да се проведе на три етапа като след проверка на предоставените документи кандидатите трябва да представят разработка на тема: „Програма за развитието и дейността на „Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково“ ЕООД за тригодишен период, като лечебното заведение предоставя на кандидатите за участие в конкурса документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала. Третият етап е събеседване с кандидатите, получили на разработката си оценка, не по ниска от много добър 4,50

Добри Беливанов предлага председател на комисията по избора да бъде Велин Балкански заместник-кмет, секретар: д-р Лилия Консулова – общински съветник и членове д-р Валя Иванова – общински съветник, Андрей Делиев –главен юрисконсулт на общината, д-р Иван Гоговски – гл. секретар РЗИ – Хасково и д-р Таня Николова – директор на „Медицински дейности“.

В друга своя докладна градоначалникът предоставя информация за финансовото състояние към 31. 12. 2017 година на Специализирана болница за активно лечение по онкология със стационар – ЕООД – Хасково. За фактическото състояние на СБАЛО са анализирани справки за приходите и разходите за периода от 01.01.2017 г. до 30.12.2017 г. От предоставената информация за извършената и отчетена дейност се установява, че за посочения период в лечебното заведение са постъпили приходи общо в размер на 6 914 329 лева, в т. ч. от НЗОК – 6 897 197 лв. (клинични пътеки – 1 340 020 лв. и медикаменти – 5 557 177 лв.) и други приходи от платени услуги – 17 131 лв. Извършените и платени разходи за същия период са общо в размер на 7 093 084 лв. Разходите за материали и медикаменти представляват 72% от общите разходи, за заплати и осигуровки – 18%. Наличните парични средства по банковата сметка са 165 322 лв. Задълженията на болницата по представените справки към 30. 12. 2017 г. за медикаменти по доставчици са 2 018 403 лв. в т. ч. просрочени – 1 241 930 лв. Всички задължения са по фактури, издадени през 2017 година. Наблюдава се тенденция на намаляване на задълженията към доставчиците, в резултат на политиката на дружеството, която се изразява в по-чести заявки с по-малко количества, за да не се допуска просрочие към фирмите. За постигане на финансова стабилност с по-добър финансов резултат и ефективно управление на разходите, са предприети действия за прекратяване на договорите с фирми, които не касаят пряко лечебната дейност /ЗЛАТНО РУНО, МТЕЛ, БУЛСАТКОМ, БЧК И др. /. Оптимизиран е и съставът, като списъчният брой от 95 става на 85. Изплатени са последната вноска по срочен банков кредит и наказателната санкция, наложена от здравната каса затова, че не е бил назначен магистър фармацевт. Временно пациентите на Лъчетерапията се хоспитализират в онкоболницата с цел намаляване на разходите за ток, вода и други текущи разходи.

Кметът Добри Беливанов предлага и конкурса за управител на ДКЦ І също да бъде в три етапа. След проверката на подадените документи допуснатите до втори кръг да представят разработка на тема „Програма за развитието и дейността на „Диагностично-консултативен център І – Хасково“ ЕООД за тригодишен период, като лечебното заведение предоставя на кандидатите за участие в конкурса документи относно структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на персонала, в срока определен при обявяване на конкурса. До третия етап – събеседване, ще се допускат кандидати получили оценка на разработката, не по-ниска от много добър 4.50.

Комисията на конкурса е същата като за управител на СБАЛО.

Днес докладната на кмета Добри Беливанов ще бъде разгледана на Председателски съвет на Общински съвет Хасково, който ще прецени дали да бъде включена в проекта за дневния ред на заседанието на Общински съвет на 23 февруари 2018 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ма
    мастикаджия
    8 0
    18:40, 14 фев 2018
    И къде ги търсят?
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    3 0
    21:06, 14 фев 2018
    Ти пък си на всяка манджа мерудия!
  • 3
    Ст
    Стоименова
    9 -5
    21:30, 14 фев 2018
    аз останах приятно изненадана- сегашния шеф е направил доста неща за това дкц.Целия ландшаф е сменен,и вътре климатици,асансъор,чисто и приятно е.Ако може и на лекарите да намали апетита малко,че са с много вълчи погледи.Само недай си Боже да ви правят профилактика там-чакала съм по 2 часа главната сестра да дойде,и все едни чанти мъкне...чудо е
  • 4
    Ха
    хасковлия (Хюстанлия)
    3 -1
    16:41, 15 фев 2018
    А има ли пари още в онкото и дкц-то за крадене? Василев поне писа всичко на покойния, ама Иванов???? Предишната шефка да не се е споминапа без да знем? И изобщо има ли кандидати за тези места? Не свършиха ли НАШИТЕ хора, които да прикриват кражбите досега? А Консулов умря ли, че да се смени Иванов? А на Василев малко ли са му рушветите от операциите за да иска още? Да не би Кметът да е болен от нещо неизлечимо, за да пусне конкурси против своите хора и да се сети, че и НИЕ сме хора?

Случаен виц

Последни новини