От х:

Днес в x:

8 °C

Д-р Ваврек: В конкурса за шеф на Първа поликлиника имаше конфликт на интереси. ОбС: Няма такъв

Д-р Франц Ваврек, участник в конкурса за управител на Първа поликлиника в Хасково, обвини член на комисията в конфликт на интереси. Той е внесъл възражение срещу проведения конкурс до ОбС, който ще го разгледа в петък следващата седмица. Припомняме, че за шеф на Първа поликлиника бе избран д-р Ясен Янев.

Според д-р Франц Ваврек комисията е допуснала редица нарушения на правилата за провеждане на конкурси. Най-сериозното обвинение е обаче в конфликт на интереси. Той твърди, че секретарят на комисията д-р Лилия Консулова е съдружник с Миглена Георгиева-Янева, съпруга на д-р Ясен Янев, в Амбулаторна групова практика за първична медицинска помощ “Рея”. Това по негово мнение е опорочило конкурса.

Председателят на Общинския съвет Таня Захариева уточни, че съставът комисията е бил утвърден от ОбС преди да са ясни кандидатите. След записване на участниците в конкурса д-р Консулова е депозирала пред комисията отвод и не е взела участие в работата й и оценяването на кандидатите за поста. Според Захариева няма абсолютно никакъв конфилкт на интереси по случая.

Д-р Ваврек изрежда и други нарушения на процедурата по избора, допуснати от комисията. Той смята, че Общинският съвет е бил подведен в решението си да утвърди д-р Янев за управител на медицинското заведение.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Гр
    Гражданин
    26 -14
    10:36, 19 юли 2018
    Кмета, начело с некомпетентната си администрация, за пореден път доказаха че един конкурс като хората не могат да проведат. Три годишно управление - Хасково на дъното.
  • 2
    Jo
    John
    20 -4
    10:39, 19 юли 2018
    кмете, разкарай шибаната лафка оттам, целият град се провира през нея и знака, има цели 100 сантиметра за това, на снимката се вижда къде е била старата будка!!!
  • 3
    Ки
    Киро
    6 -4
    11:09, 19 юли 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    To
    TONOITO
    3 -2
    11:29, 19 юли 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Де
    Дечо Таралежков
    34 -7
    12:03, 19 юли 2018
    Таня Захариева казала че няма КОНФЛИКТ Абе Танче ГьОНСУРАТЛЪКА на вас и партията ви е толкова прозрачен и нагъл че и бебетата го виждат Хората са наясно че щеше да е избран д-р Янев но поне по хитро правете тия комбинации бе а вие като диви свинета вървите с муцуните напред и дразните хората Ето това отвращава всички от партията ви от Боко от Цлъцко Делянчо и другите от ПАСМИНАТА ви Но още малко ще ви търпят докато се доядете здраво А иначе доктора е като ЧЕРГАР -къде ли не е бил
  • 6
    Ко
    Колеги общинари
    5 -3
    13:00, 19 юли 2018
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 7
    Ха
    хаяско
    22 0
    13:52, 19 юли 2018
    Много тендециозно триете коментарите, които разкриват характерни и истинни особености на спечелилия кандидат.
  • 8
    Ис
    истината
    11 -3
    18:00, 19 юли 2018
    Д-р Ваврек е добре познат на хасковлии. Отличен специалист и диагностик. Отличен ръководител. Точно като зав.лаборатория е спечелил уважението и обичтта на колегите си .За един 8-ми март бе удостоен от хасковлии за най-добър началник.
    • Ла
      лаборантка бивша
      3 -6
      23:52, 19 юли 2018
      Началник на какво,бе Франки? Пак си пишеш сам оценките.Поздрави Марина
  • 9
    По горе Дечо Таралежков най добре определя спечелилия конкурса ----ЧЕРГАР Това е тази част от циганите които са непрекъснато в движение от едно на друго място
Последни новини