От х:

Днес в x:

На "Капитан Андреево" вадят скрити пачки евро от тенджерата на тираджия

Изображение 1 от 2

    Недекларирана валута с левова равностойност над 320 000 лева е открита при три отделни проверки на товарен автомобил и два автобуса с пътници в рамките само на 24 часа митническите служители на граничния пункт "Капитан Андреево". 

    При първия случай, който е от 29 ноември, митничарите разкриват евро банкнотите, напъхани в тенджерата на тираджия. Тя била в долапа с хранителни продукти в камиона. Возилото с турска регистрация и е пътувало от Нидерландия за Турция. Установени са недекларирани общо 45 000 евро.  Часове по-късно са открити още недекларирани суми евро и долари. Този път незаконно пренасяните пари са прибрани от пътници в автобус от Румъния за Турция. Те са намерени при прегледа в джобовете на някои от пътниците, като и прикрити и около кръста на един от пасажерите.

    На 30 ноември  сутринта  също е засечена  недекларирана валута при извършена щателна проверка на друг автобус с пътници по маршрут от България за Турция. В ръчната чанта на турски гражданин в автобуса митническите служители откриват недекларирани 46 400 евро. Пътникът е представил данни за произхода на валута, но тя не е декларирана по съответния ред и също е задържана, а срещу него е съставен акт за административно нарушение.

    Недекларираната валута при трита случая е задържана и са образувани досъдебни производства по описа на Териториална дирекция "Митница Бургас", които се провеждат под надзора на  Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини