От х:

Днес в x:

Двамата похитители на хасковлията остават в ареста, издирват още двама

Похитителите Ралин Ралинов (вдясно) и Румен Огнянов в съда

Двамата похитители на Атанас Хубенов остават в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”, реши днес хасковският окръжен съд. Ралин Ралинов и Румен Огнянов не се признаха за виновни в отвличането и настояха за преводач в съдебната зала. Това отложи процеса с един час, а решението си съдия Тошка Иванова оповести малко преди 18 часа.

Служебните адвокати на обвинените в отвличане пледираха, че няма извършено престъпление. Пострадалият 55-годишен Атанас е обяснил при разпитите си, че спрямо него не е оказвано физическо и психическо насилие и дори че са се разделили като приятели.

Той бе отмъкнат от улицата в село Тънково във вторник следобед, напъхан във взето под наем „Пежо”, овързан с въже и откаран в посока София. Похищението станало заради 20 000 евро, които двамата дали на сина на жертвата – Хубен, който според прокуратурата се занимава с лихварство. Когато се опитали да си поискат парите от нeго, той се укривал от тях. Тогава те отвлекли баща му в отчаян опит да си върнат сумата.

През близо 8-те часа, докато е бил в тяхна власт, възрастният човек успял да ги убеди, че ще си получат парите. Малко след полунощ той бил върнат обратно в Хасково и освободен.

При претърсването обаче в колата е открит незаконен пистолет „Макаров”, както и въжето, с което е бил овързан мъжът.

Приговленията за престъплението – оръжие, въже, взета под наем кола, говорят за предварително сговаряне между повече от две лица за отвличане, посочи в мотивите си съдията. Останалите двама са с все още неустановена самоличност и се укриват.

Румен и Ралин са с двойно гражданство – българско и турско. Ралин е роден в Разград, а Румен – в Кърджали. Двамата имат обща фирма, регистрирана в България, която се занимава със строителство.

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини