От х:

Днес в x:

Георги Иванов иска касиране на изборите от първи тур

Бившият кмет на Хасково, а сега избран за общински съветник от "Български гласъ" Георги Иванов, е подал две жалби за касиране на изборите на първи тур към Общинската избирателна комисия. С едната той оспорва вота за балотаж. На него  Георги Иванов взе 19.29% от гласовете, но в края на сметка за втори тур със Станислав Дечев се яви независимият кандидат Николай Ставрев, който се класира с пред Иванов с минималната преднина от 20.08%.

Втората му жалба е за оспорване на вота за общински съветници и разпределението на мандатите. В мотивите си Георги Иванов е посочил солидния процент недействителни гласове и много нарушения в изборния процес.

В колективна жалба касиране на изборите за общински съветници искат и още шест формации- местната инициативна група „Спаси Хасково“ участваха в изминалите избори, „Възраждане“, Коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „България на регионите и ВМРО.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бай Танас общественик
    23 -17
    10:36, 7 ное 2023
    Първо да се погледне този разбойник как изглеждаше на билбордовете и плакатите си и тогава да оспорва. Ако не сте видели пригладнял и много гладен върколак на фона на града ни , като афиш от филм на ужасите в предизборната му реклама и стряска вечер минувачите !
    • Ба
      Бай Пидирас лизодупец
      7 -8
      14:03, 7 ное 2023
      Той па щото Стънката Умното е цвете за мирисане
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини