От х:

Днес в x:

Хасково, Симеоновград и села избират кметове на втори тур – с хартия и бюлетина

Балотаж за избор на кмет ще се проведе в общините Хасково и Симеоновград.

В Хасково за вота на гражданите се борят досегашният кмет Станислав Дечев от ГЕРБ и независимият Николай Ставрев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от 5 политически формации.

В Симеоновград за кметския стол спорят досегашният управник Милена Рангелова от ГЕРБ и Янка Чолакова от БСП.

Втори тур ще има и в 7 села в община Хасково.

Във Въгларово битката е между независимия Господин Георгиев и Метин Еюб от ДПС. В Клокотница спорят Данаила Атанасова от „Има такъв народ“ и досегашният Евгений Трендафилов от ГЕРБ. В Криво поле претендентите са Велко Атанасов от ДПС и Милена Чаушева от ГЕРБ. В Малево спорът е между Делчо Въчев от „Възраждане“ и Михаил Михайлов от ГЕРБ. На балотаж в Книжовник се явяват Иван Славилов от ГЕРБ и Невена Рачева от „Български гласъ“. В Горно Войводино битката е между Гого Младенов от ДПС и Андон Андонов от „България на регионите“. В Мандра жителите ще трябва да изберат между Ангел Михайлов от ПП-ДБ и Недялка Касабова от ГЕРБ.

Изборният ден започва в 7 часа и свършва в 20 часа. Днес гражданите ще могат да гласуват и с машина в някои секции, за разлика от вота на първи тур, два дни преди който ЦИК отмени машинното гласуване. Решението обаче беше отменено от Върховния административен съд. Така в 136 секции от общо 152 в община Хасково ще се гласува или с хартиена бюлетина, или с машина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини