От х:

Днес в x:

Четири жалби от щабовете са подадени към ОИК-Хасково за последните часове

Четири жалби за нарушения са подадени към Общинската избирателна комисия през последните часове, съобщиха от предизборните щабове. 
 
Едната от тях, депозирана в ОИК, е за разположен транспарант и номера на бюлетината с името на една от организациите, които участва с листа за общински съветници и подкрепа към кандидат за кмет, на по-малко от 50 метра от избирателната секция на ул.“Клокотница“ №9 в Хасково. По тази жалба ОИК разпореди агитационните материали да бъдат премахнати.
 
От друга от формациите, участваща в местния вот, сигналът е, че в с. Манастир в секционните списъци се записват хора само с ЕГН, без да се вписват номерата на личните им карти. Също така се късат бюлетини под претекст, че са невалидни.
Подадена е сигнал, че в една от секциите няма секретар. Направен е опит да бъде записан човек за секретар, който е от една и съща партия с председателя на комисията. Това е в нарушение, членове на комисията са протестирали и въпросният човек си е тръгнал.
В друг от сигналите до ОИК и разпространен от предизборен щаб, се твърди, че има секция, в която е допуснато да се пускат бюлетини в две различни кутии. Подобен проблем има и в много други секции. Тази практика вече беше засечена и отчетена от Общинската избирателна комисия още сутринта, а председателят й Добромир Якимов обясни, че няма опасност изборните гласове,които са пуснати във втората урна да бъдат незачетени, тъй като тя е запечатана. Тези гласове ще се броят. Комисията е дала указания за това.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини