От х:

Днес в x:

Граничен полицай отказа 700 евро подкуп

Полицай Иво Милчев

Граничен полицай Иво Милчев от ГКПП „Капитан Андреево“ отказа подкуп в размер на 700 евро от турски гражданин, който превозвал нелегално друг мъж, също от Турция. Това съобщиха от пресслужбата на дирекция „Гранична Полиция“. Инцидентът станал тази нощ.

Тогава на влизане в страната бил спрян за проверка товарен автомобил „Рено” с турска регистрация, управляван от 35-годишния З.С.  С него пътувал и сънародникът му О.Х. , също на 35 години. Автомобилът карал бали с памук и вълна за Румъния.

Проверката, водена от полицай Иво Милчев, открила под леглото на кабината скрит мъж. Това бил – К.Й. /27 г./, който искал да отиде в Германия при свои роднини.

За да продължат пътя си и да не бъде осуетен планът им, О.Х. опитал да пробута на граничния полицай оферта за подкуп в размер на 700 евро, която служителят категорично отказал.

Тримата турски граждани са задържани  в ареста на ГПУ-Свиленград. Срещу укрития мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 279 от НК,  а срещу другите двама – за престъпление по чл.280 от НК.

Граничният полицай Иво Милчев работи в МВР от 2003 г. В момента на ГКПП – Капитан Андреево той е и водач на служебно куче. Многократно награждаван от преките си началници за висок професионализъм.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини