От х:

Днес в x:

МВР публикува доклада на Калин Стоянов, с който той иска освобождаване на главния секретар Петър Тодоров

С доклад от осем страници министърът на вътрешните работи Калин Стоянов иска освобождаването на главния секретар на ведомството Петър Тодоров.

Документът е публикуван тук.

Според вътрешния министър главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители на Министерството на вътрешните работи при изпълнение на служебните им задължения, в рамките на изключително кратък период от време.

Освен това вследствие на неосъществен контрол и адекватни действия от страна на главния секретар, в рамките на периода от 2021 г. до 31.05.2023 г. се наблюдава значително увеличение на извършените престъпления против личността (умишлени и непредумишлени убийства, с особена жестокост) в столицата и страната, извършени по време на битови скандали и/или в резултат на осъществено домашно насилие над жени.

В доклада са упоменати няколко убийства, както случая с Ангел Христов (единият от братя Галеви). Той почина, като и до момента не е ясно как се е завърнал в страната, докато е обявен за издирване.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини