От х:

Днес в x:

Ваня Григорова обяви, че приема номинацията за кмет на София на БСП-София и коалиция "Левицата!"

Приемам номинацията за кмет на София, разговорите за която се провеждат от няколко месеца, обяви Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа", на пресконференция с участието на коалиция „Левицата!“ и БСП-София.

Имаме обща цел – целта е първо да има представителство на обикновените хора в институциите и в управлението, посочи тя. Към момента милионерите са тези, които могат да си купуват закони и благоволението на управляващите, а обикновените хора често се чувстват нечути, отбеляза Григорова. Другата причина, поради която се съгласих да приема това предизвикателство, е фактът, че от 33 години София се управлява от десни партии, каза тя. Затова, по думите ѝ, си говорим за ремонт на ремонта, че не достигат средства за социални дейности и че се аутсорсват социални услуги.

Григорова посочи, че мотото на коалицията, която би трябвало да се формира, е „София за всички“. На пресконференцията бе представен „Манифест за един демократичен град“, подписан от Ваня Григорова. 

По отношение на приоритетите на първо място е преглед на общинските услуги, които към момента са отдадени за управление на частни структури, посочи кандидатът за кмет. Концесията на водата в София е на дневен ред, отбеляза Григорова. По думите ѝ незнайно защо все още решение не е взето, макар че и досегашното управление било заявило, че водата ще се върне в общински ръце. На второ място – все повече линии от градския транспорт се отдават на частни фирми, каза Григорова. На трето място тя посочи сметопочистването. Общинското дружество е поставено на колене, включително не знае дали ще може да продължи да оперира на депото в Горни Богров, коментира Григорова. Сред другите приоритети тя посочи социалните услуги, в частност домовете за възрастни хора и хосписи, и местата в детските градини и ясли. 

Председателят на БСП-София Иван Таков благодари на Ваня Григорова, че приема да се нагърби с тази нелека задача - промяна на модела на управление в столичния град. Той посочи, че Григорова е подкрепена от всички 24 районни конференции на социалистите в столицата. Предстои на 2 септември т. г. на Градската конференция и местната коалиция, и кандидатурата на Ваня Григорова да бъдат утвърдени, допълни той. Таков съобщи, че над десет леви и патриотични движения, партии и коалиции са заявили желание да участват, между които коалиция „Левицата!“, като разговорите с някои политически субекти продължават.  

Костадин Паскалев, председател на коалиция „Левицата!“, благодари на Ваня Григорова, че е поела ангажимента да се яви като кандидат на обединеното ляво в София. Подкрепяме тази кандидатура, защото смятаме, че Ваня Григорова в професионалния си път последователно и безкомпромисно отстоява социалната справедливост, отбеляза той. Единният ляв блок е този, който може да предложи решения, които да възстановят достойнството на столичани, смята Паскалев.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ha
    hahaha
    2 0
    13:57, 25 авг 2023
    тая пък коза къде е тръгнала
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини