От х:

Днес в x:

Васил Божков ще бъде задържан при пристигането си, обяви вътрешният министър

Бизнесменът Васил Божков, който се укриваше в Дубай и обяви, че днес (25 август) се прибира в България, ще бъде задържан при пристигането си, обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти в Бургас. "След като пристигне, се очаква да бъде приведен прокурор, където евентуално ще се повдигат обвинения, ще се налага някаква мярка за неотклонение", каза Калин Стоянов.

Той е в Бургас по повод откриването на паметник на двама полицаи, които загинаха при инцидент отпреди една година, в опит да спрат автобус, превозващ нелегални мигранти от Сирия. Смъртта на служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) Стоянов посочи като един от аргументите да поиска смяна на главния секретар Петър Тодоров, но президентът Румен Радев даде да се разбере, че иска Тодоров да остане.

"Оставам с убеждението, че президентът ще вземе решение, без да вземе под внимание всички случаи, които съм, изброил в мотивирането си искане. Това са случаи, при които има множество пропуски на професионалното ръководство, в резултат на което са нарушени координацията, контрола и организацията на всички служби. Ако не бяха допуснати, може би нямаше да сме тук", каза Калин Стоянов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини