От х:

Днес в x:

Вядат контрабандни цигари от туба за вода в камион при проверка на ГКПП „Капитан Андреево“

35 880 контрабандни цигари откриха митническите служители при три проверки на 20 и 22 юли на пункта „Капитан Андреево“.

При един от случаите цигарите са извадени от товарен автомобил с турска регистрация и с водач турчин, който кара с редовни документи стока за Франция. При проверка на камиона с рентген и физическо претърсване в товарното помещение са открити недекларирани 1000 кутии цигари без български акцизен бандерол

При другия случай, отново при проверка на турски камион, но този път със стока за Нидерландия, тютюневите изделия са извадени от туба за вода и от резервните калници на гърба на влекача. 

Третият случай на засечени нелегално пренасяни цигари е при щателна митническа проверка на камион, превозващ стока отново за Нидерландия. Те са открити в предната стена на полуремаркето

Контрабандните тютюневи изделия са задържани от Митниците. На трима водачи – турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки – цигари без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали над 20 250 000 къса нелегални цигари.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини