От х:

Днес в x:

Разкриха незаконни цигари на границата, опаковани като подаръци

Изображение 1 от 2

    Контрабандни цигари, опаковани като подаръци, задържаха митническите служители на пункта “Капитан Андреево“. Нелегалната пратка, замаскирана в разноцветна хартия е разкрита в румънски автобус, влизащ в страната ни от Турция на 19 август, съобщиха от митническото звено в Свиленград.
    Превозното средство се движело по редовната линия Истанбул- Букурещ.

    При проверката на границата шофьорът, който е турски гражданин и пътниците в него обявили пред митническите инспектори, че нямат лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране.

    Въпреки това превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити три кашона с 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци.

    Откритите в кутиите цигари са общо 1472 кутии или 29 440 къса облепени с турски акцизен бандерол.

    В хода на проверката се установява, че тютюневите изделия са собственост на шофьора на автобуса. На нарушителя е съставен акт за опит да пренесе през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи.

    От началото на годината до момента митническите служители на Митническия пункт "Капитан Андреево" са открили 21 382 580 къса нелегални цигари.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини