От х:

Днес в x:

На "Капитан Андреево" вадят незаконни цигари измежду картонени чаши и алуминиеви профили

    5 хил. лв. парична гаранция и забрана да напуска страната са наложени на 39-годишен турски гражданин, който е опитал да пренесе нелегално през територията на страната ни цигари за близо 22 хил.лева.

    Незаконните цигари са открити от контрольорите на Граничния пункт „Капитан Андреево“ на 20 януари. Уличеният в незаконен трафик шофьор е пътувал с микробус с турска регистрация. Представил документи за превозваната стока – картонени чаши от Турция за Нидерландия. И при тази ситуация превозното средство е отклонено за щателна проверка чрез прилагане на метода „анализ на риска“.

    При обиска на микробуса между кашоните с декларирана стока митничарите открили и 55 кашона с цигари с 34 900 кутии в тях.

    По информация от агенция „Митници“ същия ден има и друг случай на опит за контрабанда на тютюневи изделия. Над 4300 кутии цигари, укрити сред алуминиеви профили са засечени в товарен автомобил с маршрут Турция- Германия. Цигарите са задържани. На шофьора - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини