От х:

Днес в x:

Забраната за извършване на селскостопански дейности на открито е удължена до края на седмицата

Изображение 1 от 2

    Забраната за извършване на селскостопански и лесотехнически дейности на открито на територията на цяла Хасковска област е удължена до 27 август със заповед на областния управител Гинка Райчева. Новата застъпва предходната забрана, издадена заради огромния пожар, който тръгна в Свиленградска община с валидност до 23 август.

    Удълженият срок е заради екстремално високия индекс за пожароопасност за цялата територия на областта.

    По данните на властите се запазват условията за възникването и развитието на многобройни и бързо развиващи се пожари в реколтата, в пасищата, в лесонепригодните площи и горския фонд.

    Заповедта на областния управител посочва като категорично недопустими дейностите за почистване на стърнища, пасища, ливади и горски територии.

    Директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Областна дирекция на МВР, кметовете на общини, кметовете и кметските наместници на населени места да запазят повишената си готовност за своевременно реагиране при възникване на големи пожари на територията на областта, както и да продължат изпълнението на превантивни мерки за недопускане на такива.

    При възникване на пожар или при наличие на информация за нарушаване на настоящата заповед незабавно да уведомят компетентните органи на телефон 112.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини