От х:

Днес в x:

Дрогиран водач без книжка и с 12 мигранти опита да избяга от полицаи

Дрогиран водач без книжка, превозващ 12 мигранти, направи опит да избяга от полицаи, съобщиха от прокуратурата.

На 10 юли 2023 г. около 14:30 ч. служители на МВР, командировани в ГПУ-Свиленград по линия на нелегалната миграция, движейки се в землището на свиленградското село Студена, се разминали с джип „Мерцедес“ с българска регистрация. Направило им впечатление, че в автомобила се транспортира тежък товар и по тази причина го последвали с цел проверка. Автомобилът бил застигнат и установен в близост до селскостопанска постройка в землището на село Студена. Виждайки полицейските служители, 20-годишният водач Н.А. се опитал да избяга. Той се укрил в стопанска постройка, където бил установен и задържан.

При извършената проверка в джипа и около него били установени 12 мъже, граждани на Сирия, без документи за самоличност. Един от чужденците е момче под 16 години. Мигрантите преминали нелегално границата от Турция в България и трябвало да бъдат транспортирани от Н.А. до София.

Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на наркотични вещества. Тестът отчел, че той е шофирал след употреба на наркотици - амфетамин и метамфетамин. Установено е, че младежът е неправоспособен водач и е шофирал джипа в едногодишния срок от наказването му по административен ред за такова деяние.

Районен съд-Свиленград е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.А. е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва пред Окръжен съд-Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини