От х:

Днес в x:

Задържаха под стража мъж и жена за подпомагане на 13 мароканци

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получиха 42-годишен мъж и 41-годишна жена за подпомагане на 13 мароканци да пребивават незаконно в страната. Тя бе наложена от Окръжен съд – Хасково, съобщиха от Темида.

Според разследващите, деянието е извършено в период от неустановена дата до май 2023 г. в Харманли, за което се предвижда наказание от 1 до 6 години затвор и глоба от 5 000 до 20 000 лева.

Окръжният съд, след като разгледа жалбата, прецени, че са правилни изводите за наличие на обосновано предположение, относно авторството на деянието, за което е образувано досъдебното производство. Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на обвинителната теза, че Ш.Х. и Ф.И. са извършители на деянието, за което са привлечени към наказателна отговорност. Съдът намира, че е налице реалната опасност обвиняемите да се укрият и извършат престъпление предвид предходни осъждания и на двамата и лошите характеристични данни. Обвиняемият Ш.Х. е чужд гражданин, не притежава имущество и семейство в страната и въпреки продължителната уседналост, няма никаква трайна връзка с България, което няма да му попречи да отпътува в друга държава.

По отношение на обвиняемата Ф.И. не се разколебава опасността от укриване предвид уседналостта й на адрес, който не е обявен и не разполага със сключен трудов договор и доходи. Съществува и опасност от извършване на престъпление, предвид начина на извършената престъпна дейност, с оглед на добре структурираната организация и подготовка.

До същите изводи е достигнал и районният съд, поради което Окръжен съд – Хасково остави без уважение жалбата и потвърди обжалваното с нея определение за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини