От х:

Днес в x:

Върнаха за ново разглеждане делото за детето, нахапано от куче във Въгларово

Окръжен съд – Хасково върна за ново разглеждане делото за детето, нахапано от куче във Въгларово.

Припомняме, че инцидентът стана на 14 юни 2022 г. в хасковското дело. След нападението, 10-годишното момче беше с опасност за живота и беше транспортирано в пловдивска болница. Според закона, на детето е била нанесена средна телесна повреда.

На първа инстанция Районен съд – Хасково наложи на стопанина Анастас Караиванов глоба от 2000 лева. Административното наказание бе определено за това, че мъжът не е положил достатъчно грижи за кучето си от породата Кавказки вълкодав.

Решението е обжалвано от прокуратурата пред Окръжен съд – Хасково. По-горната инстанция прецени, че са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила при постановяване на съдебния акт от районния съд. На първо място е констатирано, че съдебното производство е било разгледано от незаконен съдебен състав – съдебният състав е същият, който е участвал в разглеждането на искането за вземане на мярка за неотклонение и е обсъждал при това въпроси относно деянието и неговото авторство, като е провел и анализ на част от доказателствата. На следващо място в обжалвания съдебен акт районният съд не е обсъдил всички относими въпроси – на пострадалото дете са били причинени три отделни телесни повреди, а съдът е признал обвиняемия за виновен само по една от тях. Освен това районният съд не е посочил кои точно доказателства приема, че подкрепят извода, че са налице всички признаци от състава на престъплението. Въззивната инстанция констатира и че не са изложени мотиви относно формата на вината и индивидуализацията на наказанието.

Окръжен съд – Хасково връща делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на Районен съд – Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ф
    ф
    9 -9
    18:26, 25 май 2023
    Добър и свестен човек,ама кучето му го предаде!
  • 2
    Д-
    Д-р Дулитъл
    9 -8
    20:14, 25 май 2023
    Изтървал го е,не го е насъскал,че да го съдят жестоко.Лош късмет.
  • 3
    Лъ
    лъже
    2 -6
    21:52, 25 май 2023
    този.психопат.ще.излезе.на.свобода.бъдете.щастливи... Виж коментара
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини